Kutnohorské děti jsou spokojeny s jídly ve školních jídelnách, vyplývá z ankety

Většina kutnohorských dětí je spokojena se skladbou i kvalitou jídel v tamních školních jídelnách. Vyplývá to z internetové ankety, ve které hlasovali buďto přímo školáci, nebo jejich rodiče. Anonymně odpovídali na několik otázek týkajících se nabídky, vzhledu a velikosti podávaných porcí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rajská omáčka s knedlíkem

Rajská omáčka s knedlíkem | Foto: Czech Specials

V anketě ale zaznělo i několik připomínek. Děti si většinou přály více sladkých jídel a moučníků, nebo alespoň hamburger s hranolkami. Jídelny se ale z pochopitelných důvodů snaží smažené a tučné věci omezovat, ačkoliv občas kuchařky dětem radost udělají.

Nejoblíbenější jídla v kutnohorských školních jídelnách vypočítává ředitelka Irena Kloudová. „Nejoblíbenější, jako asi na každé jídelně, je rajská, špagety a také sladká jídla jako jsou knedlíky, buchtičky, šišky a takové,“ říká.

Dokonce i polévky prý děti jedí docela rády. Pravidelně až dvě třetiny strávníků si ji u okénka vyzvedne ještě před hlavním jídlem.

Podle Ireny Kloudové jsou to zpravidla školáci, kteří jsou na polévky zvyklí z domova. „Mezi oblíbenější patří zeleninové polévky, dokonce i hrachové si chodí přidávat,“ popisuje.

Více než tři čtvrtiny respondentů v anketě zaškrtly odpověď zcela spokojený, nebo většinou spokojený. Pro kutnohorské školní jídelny je to určitě velmi dobrá vizitka.

Anna Maňourová, Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme