Do Liberce se na 1. máj sjeli automobiloví veteráni. Dominovaly vozy Porsche

První máj patřil v Liberci tradičnímu Veteran festivalu. Do města pod Ještěd se sjely desítky let staré vozy z Čech i ze zahraničí. Srazu automobilových sběratelů a nadšenců dominovala auta z dílny Ferdinanda Porscheho. Kromě nich nechyběly ani kabriolety, velorexy, šaramantní jaguár nebo nostalgický trabant.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Provomájový veteran festival v Liberci - ve Vratislavicích v areálu pivovaru

Provomájový veteran festival v Liberci - ve Vratislavicích v areálu pivovaru | Foto: Šárka Škapiková | Zdroj: Český rozhlas

Areál vratislavického pivovaru se na 1. máj jen blýskal. Slunce se odráželo od kapot desítek automobilových ikon. Do Liberce dorazil z Malé Skály i sběratel škodovek embéček Pavel Hořák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na srazu historických aut v Liberci natáčela redaktorka Šárka Škapiková

„Přijeli jsme se Škodou 1100 MB z roku 1968. Tyhle auta mají duši, ty nová jsou už taková sterilní. Koníčkem to začalo, teď už je to spíš životní styl,“ říká sběratel o své vášni ke starým autům.

Na 1. máje se mělo původně otevřít i automuzeum Ferdinanda Porsche, kvůli opravám v kotelně pivovaru se to ale nestihlo. Muzeum ale bude brzy, slibují nadšenci do starých koní pod kapotou.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme