French Open láká Slováky, navnadil je úspěch Cibulkové

Na tenisovém Roland Garros zní nezvykle často slovenština. Už dlouho nestartovalo na grandslamu tolik slovenských singlistů v hlavní soutěži, jako teď v Paříži. Navíc poslední úspěchy Dominiky Cibulkové přilákaly do hlediště slovenské fanoušky i novináře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominika Cibulková v prvním kole French Open

Dominika Cibulková v prvním kole French Open | Zdroj: Reuters

„Nerozumím slovům, když mluví žena slovensky, je to patnáct let, co jsme spolu, je to tak těžký jazyk, že ho neovládám. Ale aspoň má dcery tomu rozumí, žena s nimi tak mluví, je to pro ně dobré. Smáli jsme se, když mi los určil za soupeře Slováka Lacka,“ řekl Roger Federer, který v prvním kole porazil slovenského soupeře.

Od Lukáše Lacka se velké věci neočekávaly, zato od Dominiky Cibulkové ano. Finalistka minulého grandslamu v Melbourne spustila velkou vlnu zájmu slovenské veřejnosti a sama to také už pár měsíců vnímá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér ČRo Jaroslav Plašil v Paříži sleduje také slovenské tenisty a novináře

„Doufám, že jsem lidi moc nezklamala tím, že jsem prohrála ve finále Australian Open a že mi pořád fandí,“ věří aktuálně desátá hráčka světa.

Minimálně ve finále by rádi viděli Dominiku Cibulkovou také slovenští novináři, až do Roland Garros jezdili na velké turnaje jen výjimečně a pokaždé šlo o jednotlivce. V Paříži jich ale je možná až dvacet.

„Někteří nejsou akreditovaní a jsou tu jako hosté, ale je nás tu hodně, sám jsem překvapený. Když je úspěch, tak je poptávka,“ říká jeden ze slovenských novinářů Tomáš Tančibok, zatímco někteří jeho kolegové ještě pokračují v družném hovoru s Martinem Kližanem, senzačním přemožitelem Japonce Keie Nišikoriho.

Petře Kvitové pomohl do 2. kola rituál s čelenkou, sleduje ji psycholog

Číst článek

Slovenští tenisté jdou od jednoho rozhovoru k druhému. Obzvlášť Miloslav Mečíř - ten si zahrál poprvé v hlavní soutěži stejného turnaje, na kterém před lety pravidelně vyhrával jeho slavný otec.

„Kdybych se nejmenoval Mečíř, měl bych už dávno pokoj,“ postěžoval si v žertu slovenský tenista. „Boom ale necítím. Možná je to kvůli jménu, ale nedokážu to objektivně posoudit,“ řekl 211. hráč světa, který si ve 26 letech poprvé zahrál hlavní soutěž Roland Garros.

Do prvního kola dvouher zasáhlo celkem 8 slovenských tenistů, kdyby ještě existovalo společné Československo, mělo by dohromady v ženském i mužském singlu skoro desetinové zastoupení.

Martin Kližan, překvapivý přemožitel Japonce Nišikoriho v prvním kole French Open | Foto: ČTK

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme