Kontaminovanou vodu ze skládky v Supíkovicích se daří odčerpávat, stav nebezpečí kraj nevyhlásí

Olomoucký kraj nevyhlásí na Jesenicku stav nebezpečí. Původně tuto variantu zvažoval kvůli skládce komunálního odpadu v Supíkovicích, kterou při bleskových povodních zaplnily tisíce litrů vody. Stav dnes kontrolovali odborníci z technických služeb, krajského úřadu i inspekce životního prostředí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skládka odpadků (ilustrační foto)

Skládka odpadků (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Supíkovicím na Jesenicku hrozila ekologická havárie. Ve středu se celým areálem skládky komunálního odpadu prohnala velká voda.

Odhadem skládku zatopilo osm tisíc metrů krychlových znečištěné vody, to je pro představu objem zhruba 730 cisteren. Hrozilo, že se těsnící fólie dna skládky protrhne a škodliviny zamoří půdu.

Kraj kvůli tomu dokonce zvažoval vyhlášení stavu nouze, od této varianty ale dnes upustil. Technické služby města Jeseník nakonec našly způsob, jak vodu odčerpat. Na místě se dnes objevil také tým odborníků České inspekce životního prostředí.

Andrea Švubová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme