Po vítězství Italů se na beachvolejbalovém ME zapomnělo na všechny nedostatky

Organizátoři letošního mistrovství Evropy v beachvolejbalu si můžou oddychnout. Nejen, že narychlo uspořádaný turnaj už skončil, ale podařilo se zachránit díky poslednímu mužskému finále jeho čest. Po dramatické italsko-lotyšské bitvě ve skvělé atmosféře se totiž na všechny nedostatky v italském Cagliari zapomnělo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková | Foto: FIVB

Italové Daniel Lupo a Paolo Nicolai měli od začátku zápasu v hledišti stoprocentní podporu. Jenže proti nim stály nasazené jedničky z Lotyšska Aleksandrs Samoilovs a Janis Smedins. Nakonec se z výhry 2:1 radoval domácí pár a na pláži v Cagliari tak mohla propuknout obrovská radost.

„Lidé byli při finále úžasní, vždycky nás dostali nahoru v těžkých momentech. Hlavně kvůli nim jsme nechtěli ztratit tento zápas. Jsme neuvěřitelně šťastní, že jsme se jim mohli odvděčit evropským titulem,“ spokojeně říkal po skončení šampionátu jeden ze dvou domácích hrdinů Paolo Nicolai.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finále ME v beachvolejbalu vyhráli domácí Italové

Dojem z turnaje na samotném konci cagliarské pláže tak nakonec zůstane díky poslednímu dni dobrý. Kdybychom ale rozebírali do hloubky, jaké bylo zázemí pro sportovce, fanoušky a obecně celá organizace, asi by pořadatelé uspokojivou známku nedostali. Ano, měli podmínky ztížené tím, že na poslední chvíli odmítl pořadatelství Řím, ale na to se historie neptá.

„Bohužel, bylo to přesunuto z Říma a utrpěla organizace, protože zpočátku se zdálo, že se to nepovede, ale od třetího dne se začalo všechno dařit a myslím, že finále bylo důstojné. Myslím, že se jim to povedlo, nicméně už jsem viděl lepší organizaci turnajů,“ dodává místopředseda Evropské volejbalové konfederace Jan Hronek.

Ten tuší, že příští rok v Klagenfurtu to bude úplně jiné, protože rakouské město je díky pravidelným grandslamům jedním z nejlepších beachvolejbalových míst v Evropě.

Štěpán Pokorný, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme