Nejlepší český házenkář Jícha váhá, zda pokračovat v reprezentaci

Čeští házenkáři si možná až teď uvědomují, čeho dosáhli v baráži o mistrovství světa. V odvetě rozdrtili Srbsko, senzačně v Brně otočili vývoj dvojzápasu a poprvé od roku 2007 postoupili na šampionát. Pomohl k tomu i přes zranění Filip Jícha, který se znovu stal nejlepším českým házenkářem roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Jícha pomohl české reprezentaci k postupu na mistrovství světa

Filip Jícha pomohl české reprezentaci k postupu na mistrovství světa | Zdroj: ČTK

„Samo o sobě jde pro mě vždy o něco speciálního, navíc po sezoně, která byla, co se týče odehraných minut, nejintenzivnější,“ říká kapitán české reprezentace, který dovedl ve stejné pozici Kiel k titulu v německé bundeslize a druhému místu v Lize mistrů.

V závěru sezóny už Jícha prakticky kvůli zranění odrazové nohy netrénoval házenkářské věci, jen se udržoval. Ani tak ale nevynechal úspěšný boj národního mužstva proti Srbsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Fiilipem Jíchou mluvil Mirko Vasič

„To je sladká tečka. Tenhle tým byl plný odhodlání, ale oproti soupeřům měl málo házenkářských zkušeností. Postup na mistrovství světa je pro nás jako pověsit si na krk zlatou olympijskou medaili,“p opisuje Jícha, který ale za určitých okolností na světovém šampionátu 2015 nemusí hrát.

Kvůli extrémnímu vytížení nemá tolik času na rodinu, kolik by si přál, v průběhu sezóny často nestačí doléčit drobná zranění, a jako známého perfekcionistu ho občas vnitřně trápí nevyrovnanost výkonů národního týmu, který teď nově povedou jako trenéři bývalí Jíchovi spoluhráči Daniel Kubeš a Jan Filip.

Jejich příchod házenkářská hvězda oceňuje, stejně jako v minulých letech se ale bude rozhodovat. I přes lákadlo účasti na mistrovství světa, jestli pokračovat v reprezentační kariéře.

V Brně bychom vyhráli i mistrovství světa, oceňují publikum házenkáři

Číst článek

„Vůbec to nebude jednoduché. Myslím si, že Dan s Honzou si přejí, abych v nároďáku pokračoval. Na tohle téma jsem jim ještě nic neříkal, ale oni cítí, že pokračovat budu. Odhodlání mám, ale chuť je čím dál tím těžší hledat,“ vysvětluje jeden z nejlepších současných házenkářů.

Rozhodnutí odloží nejméně do doby, až si odpočine na dovolené.

„Sedneme si ještě tohle léto i s lidmi, kteří u nás házenou dělají. Řekneme si, jakým směrem se chtějí ubírat a jak moc je má přítomnost důležitá,“ uzavřel Jícha.

Filip Jícha (v červeném) se prodírá přes Miljana Pusicu ze Srbska v odvetném utkání o postup na MS | Foto: ČTK

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme