Časový program byl špatný, postěžovala si oštěpařka Barbora Špotáková

Memoriál Josefa Odložila nabídl přehlídku vynikajících oštěpařských výkonů. Napnutý časový pořad se ale také postaral o rozporuplné nálady vítězů - Barbory Špotákové a Petra Frydrycha.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková ve studiu Radiožurnálu

Barbora Špotáková ve studiu Radiožurnálu | Foto: Matěj Pálka

„Podmínky i diváci byli super. Navíc konečně foukalo do zad, bylo teplíčko, takže dobrý,“ pochvaloval si Petr Frydrych, který se dostal na třetí místo letošních světových tabulek, kde je navíc nejlepším Evropanem.

Jakub Vadlejch se zase radoval ze splněného limitu na mistrovství Evropy, ale Barbora Špotáková rozhodně nebyla úplně nadšená ze svého premiérového domácího představení po mateřské pauze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výkony jsou furt dobrý, ty jsou příslibem velkých hodů do dalších závodů, našla pozitivum na jinak nevydařených závodech Barbora Špotáková

„Jste skvělí, že jste tady vydrželi,“ poděkovala přesto fanouškům.

Ano, diváci, kteří zůstali na Julisce, si díky zasloužili. Místo toho, aby zamířili třeba na koupaliště, fandili ve vedru na tribuně atletům. A horko bylo takové, že se i dvojnásobná olympijská vítězka při závodu neváhala ošplouchnout v napuštěném vodním příkopu.

„To bylo jenom proto, že jsem fakt byla taková chcíplá, no,“ vysvětlovala Barbora Špotáková, kterou naštvalo, že její úvodní dva pokusy vyšly zrovna na chvíli, kdy se vyhlašovali vítězové jiných disciplín.

Až při třetím hodu si Špotáková vychutnala podporu publika.

„Trochu jsem zklamaná. Dlouho jsme čekali, než závod začne. Byl špatně vymyšlený časový program, trochu tím pádem zmizela atmosféra. Celý den jsem se na to těšila a najednou to bylo pryč. Připadalo mi to jako házení na tréninku,“ postěžovala světová rekordmanka.

„Ale výkony jsou furt dobrý, ty jsou příslibem velkých hodů do dalších závodů,“ našla Barbora Špotáková i pozitivum.

Na Memoriálu Josefa Odložila zářili oštěpaři a běžec Jakub Holuša

Číst článek

Nutno podotknout, že pořadatelé měli opravu těžkou práci. Když mají být vrcholy mítinku závody v téže disciplíně mužů i žen, jedna kategorie to vždycky odnese.

„Všechno bylo trochu špatně. To tak ale bejvá. Jim foukalo krásně do zad, nám vlajky visely jak nevím co,“ dodala s úsměvem česká oštěpařka.

A jen tak mimochodem, i pořadatelé Zlaté tretry marně přemýšleli, jak zajistit Barboře Špotákové a skvělým oštěpařům stejné podmínky a přízeň publika. Až nakonec budou ženy nejspíš házet v předprogramu.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme