Vnitro zkontrolovalo lázně, které ročně dotuje 80 miliony. Vadilo chování personálu i kvalita jídla

Úředníci z ministerstva vnitra tajně pobývali v lázeňských domech v Karlových Varech a Mariánských Lázních. O víkendu tam prověřovali kvalitu služeb komplexů, které vnitro vlastní přes příspěvkovou organizaci Zařízení služeb. Zotavují se tam policisté nebo hasiči, otevřeno mají i pro veřejnost. Budovy jsou ale poloprázdné, a tak musí vnitro jejich provoz ročně dotovat 80 miliony korun. Ministrovi lidé proto zjišťovali, proč není zájem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolonáda, Karlovy Vary

Kolonáda, Karlovy Vary | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Já bych byl rád, aby se ti lidé v tom prostředí seznámili s tím, proč si tam někdo z ulice nechce dát párek nebo řízek, koupit si tam pobyt. To mě zajímá. Třeba zjistím, že to je proto, že ten párek je drahý, personál neochotný, tak to budeme řešit,“ vysvětluje ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek o tajné kontrole úředníků vnitra v lázních na západě Čech připravila Markéta Chaloupská

Podle prvotních zjištění se kontrolorům nelíbilo například právě chování personálu nebo kvalita jídla.

Akce se přímo zúčastnil šéf Zařízení služeb ministerstva vnitra Karel Silovský, ten ale nechtěl věc komentovat.

Lázeňské domy měla na dlouhou dobu v nájmu společnost Temparano. Nájemní smlouvu na konci roku vypověděl dnes už bývalý šéf příspěvkové organizace Zařízení služeb Roman Fidler. Prý bez souhlasu tehdejšího vedení.

Ministr Chovanec tvrdí, že vnitru hrozí kvůli smluvním sankcím škoda až 100 milionů korun. „Nevíme co s tím. Ty domy nemůžeme prodat, policie a hasiči nemají peníze na to, aby tam policisty posílali, alespoň ne v tom rozsahu, takže dneska hledáme využití těch domů,“ dodal.

Romana Fidlera prověřuje kvůli ukončení smlouvy policie. Fidler už v minulosti vinu odmítl, prý se naopak snažil vnitru peníze ušetřit.

Jeho právník Milan Mleziva věc s ohledem na probíhající šetření nechtěl detailně komentovat. „Jedná se o to, že policejní šetření stále probíhá a ve věci nebylo do dnešního dne nijak rozhodnuto,“ uvedl.

Výsledky víkendové kontroly chce mít ministr na stole příští týden.

Simona Bartošová, Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme