K obratu nám pomohli i skvělí diváci, nepochybuje trenér volejbalistů Šmejkal

Čeští volejbalisté se v opavské hale předvedli divákům ve skvělém světle. I přesto, že prohrávali ve Světové lize s Portugalskem 0:2 na sety, dokázali zápas po zvládnutém tie-breaku otočit. Trenér Zdeněk Šmejkal nepochybuje, že právě skvělá divácká kulisa pomohla jeho svěřencům k vítězství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér českého týmu Zdeněk Šmejkal (uprostřed) rozdává svým svěřencům pokyny během zápasu s Portugalskem

Trenér českého týmu Zdeněk Šmejkal (uprostřed) rozdává svým svěřencům pokyny během zápasu s Portugalskem | Zdroj: ČTK

Jak byste zápas zhodnotil? Byl docela zběsilý…

Bylo to jako na houpačce. První dva sety jsme prohráli po našich nevynucených chybách, udělali jsme jich devět, možná deset v obou setech. Pak se těžko vyhrává. Poté jsme hru zlepšili, zkoncentrovali jsme se, pozitivní roli v obratu sehráli i střídající hráči.

První i druhý set byl vždy do poloviny vyrovnaný, ve druhém český tým dokonce vedl o tři míče, ale náskok stejně ztratil. Čím si to vysvětlujete?

Přehrát

00:00 / 00:00

Po utkání trenéra Zdeňka Šmejkala zpovídal Štěpán Pokorný

Nedokázali jsme odztrátovat, dobře podával hlavně Ferreira. Právě v kritických chvílích jsme udělali víc nevynucených chyb a Portugalci nám odskočili. Pak už se to doztrátovalo až do konce.

Překvapilo vás Portugalsko něčím v tomto duelu?

Už to ani nejde, známe se. Jde spíše o to, kdo precizněji splní taktické pokyny, kdo má větší nasazení, vůli po vítězství i štěstí.

Jak se hraje v takovéto skvělé atmosféře? Opavská hala byla zaplněná prakticky až ke stropu…

Opavská hala opět nezklamala, diváci z tohoto regionu jsou skvělí. Hodně nám pomohli, byli pro nás hráčem navíc.

Volejbalisté otočili ve Světové lize zápas s Portugalskem a drží naději na postup

Číst článek

Jak moc velkou komplikací je zranění Michala Kriška, který musel odstoupit ve třetím setu? Michal Finger ho nahradil dobře, ale Kriško je přeci jen prvním univerzálem…

Pokud ho Michal nahradí takovýmto způsobem, tak to moc velká komplikace nebude. Akorát se musí dostat do servisu, s kterým se trochu trápí už delší dobu. I kdyby to Michala zlobilo jen trochu, tak ho necháme odpočívat.

Česká reprezentace hraje Světovou ligu po jedenácti letech. Jak na vás s blížícím se koncem skupiny působí?

Hodně pozitivně, naše mezinárodně nezkušené družstvo se pere statečně. Světová liga plní účel, který by plnit měla. Zbavuje strachu kluky, kteří by se v budoucnu měli starat o naše mezinárodní úspěchy.

Radost českých volejbalistů z vítězství nad Portugalskem 3:2 na sety | Foto: ČTK

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme