Volejbalisté ve Světové lize podruhé podlehli Nizozemsku

Čeští volejbalisté prohráli ve Světové lize i druhý zápas s Nizozemci, včerejší utkání rozhodl až pátý set, sobotní střetnutí ale Nizozemsko vyhrálo po přesvědčivém výkonu 3:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český reprezentant Michal Kriško smečuje přes nizozemský trojblok (zleva) Nimira Abdela-Azize, Jaspera Diefenbacha a Jeroena Rauwerdinka

Český reprezentant Michal Kriško smečuje přes nizozemský trojblok (zleva) Nimira Abdela-Azize, Jaspera Diefenbacha a Jeroena Rauwerdinka | Zdroj: ČTK

Od začátku zápasu v Chomutově si soupeř držel mírný náskok, Michal Finger sice v prvním setu dokázal snížit na 12:13, pak se ale Nizozemci dostali do čtyřbodového trháku a s tímto náskokem první sadu také vyhráli.

Druhá sada byla ještě jednoznačnější, český tým nabíral ztrátu, která v závěru narostla na hrozivých 10 bodů, druhý set tak Češi prohráli 15:25.

V úvodu třetího setu se národní tým dostal poprvé v zápase do vedení a hra byla dlouho vyrovnaná, od stavu 12:12 si ale český tým začal budovat mírný náskok, který ale neudržel.

V napínavé koncovce byl úspěšnější tým českého trenéra Zdeňka Šmejkala. Češi zvítězili 26:24 a snížili.

Na zlepšený výkon ale česká reprezentace nenavázala, ve čtvrtém setu rychle pustila soupeře do vedení, který se neustále navyšoval. Nizozemci vyhráli čtvrtý set 25:13 a celý zápas 3:1 na sety.

Světová liga volejbalistů - skupina E v Chomutově:
ČR - Nizozemsko 1:3 (-21, -15, 24, -14)
Rozhodčí: Isajlovic (Rak.), Maclean (Kan.). Čas: 101 min. Diváci: 2300.
Sestava a body ČR: Haník 2, Kriško 16, Veselý 9, Mach 1, Michálek 9, A. Bartoš 6, libero Kryštof - Habr 2, Hýský 10, Beer 3. Trenér: Šmejkal.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme