Novak mi řekl, že ho motivuju, smála se po návratu z Wimbledonu Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová se vrátila zpět do Česka. Dvojnásobná vítězka travnatého grandslamu zakončila Wimbledon tradiční večeří šampionů a před pondělním polednem zamířila do Prahy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Už podruhé si Petra Kvitová přivezla do Čech trofej pro vítězku Wimbledonu

Už podruhé si Petra Kvitová přivezla do Čech trofej pro vítězku Wimbledonu | Zdroj: ČTK

Slavnostní večer byl dlouhý, ale Petra Kvitová si ho užila. Už podruhé seděla u stolu se šampionem mužské dvouhry Novakem Djokovićem. Sama ale doufala, že ve finále bude úspěšnější Švýcar Federer.

„S Novakem jsem byla už v roce 2011, tak jsem po svém boku chtěla někoho jiného (úsměv). Ale nevadí. Myslím, že i Novak je dobrej (smích). Když jsme se vítali u stolu, tak mi řekl, že svému týmu říkal, že ho motivuju k vítězství. Když vyhraju v sobotu, tak on vyhraje v neděli. Doufám, že to tahle bude ještě párkrát,“ smála se po přistání v Praze Petra Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová je zpátky v Česku. Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku teď čeká dovolená

Do Čech dorazila šťastná, ale na druhou stranu i zjevně unavená z turnaje a s tím spojenými aktivitami. Takže od úterý má týden dovolenou, místo práce bude relaxovat.

„Bude to pasivní odpočinek, ale myslím si, že si zajdu i zaběhat, protože bez pohybu to nedám,“ plánuje.

I pozvánku na filmový festival do Karlových Varů odmítla a svým způsobem ji i těší, že se neplánuje žádná velká oslava.

„Letos to nebude až tak velké. Předešlý titul byl přece jenom výjimečný a byl první. Teď už budou oslavy v trochu menším ruchu,“ myslí si rodačka z Fulneku.

Až se znovu vrátí na turnaje a začne se připravovat na druhou polovinu sezony, bude mít před sebou těžký úkol. Po triumfu v roce 2011 se jí totiž vydařilo prakticky vše, vyhrála tehdy Turnaj mistryň a společně s českým týmem i Fed Cup.

„Po Wimbledonu jsem tehdy získala tři trofeje. Nevím, jestli to půjde zopakovat. Bylo by to hezké, ale každý týden ve sportu je jiný a sezony se nedají takhle porovnat. Budu ráda, když se kvalifikuju na Turnaj mistryň. To je momentálně jediné, co mě zajímá,“ vidí jasně svůj další cíl Petra Kvitová.

Petra Kvitová na wimbledonském plesu vítězů | Foto: ČTK

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme