V Jindřichově Hradci přibylo 160 parkovacích míst. Další by mohla vzniknout u nádraží

Parkování v centru Jindřichova Hradce je ode dneška snazší. Na nábřeží Ladislava Stehny nově zastaví v odstavném pruhu 13 aut. Otevřeno bylo také parkoviště pro 150 aut v Miřiovského ulici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkovací místa přibyla i na nábřeží Ladislava Stehny

Parkovací místa přibyla i na nábřeží Ladislava Stehny | Foto: Karolína Průšová

Aby nová odstavná plocha v blízkosti centra vznikla, nechalo město upravit bývalé klášterní zahrady. Za zpevnění plochy parkoviště a parkové úpravy kolem zaplatil Jindřichův Hradec téměř pět milionů korun bez daně.

Závoru u vjezdu na nové parkoviště plánuje město nainstalovat do měsíce.

„Ten měsíc tam budou zajišťovat provoz služby města. Nějaký brigádník, který tam bude prakticky místo závorového systému. Obdobná situace, jako je na odstavném parkovišti v Třeboni,“ dodal místostarosta Bohumil Komínek z ČSSD.

Čtyři hodiny stání na parkovišti v Miřiovského ulici v Jindřichově Hradci budou mít řidiči zdarma. Za celý den zaplatí deset korun.

Další velká plocha pro parkování by mohla vzniknout u vlakového nádraží. Se změnou prostoru u nákladového nádraží na odstavné parkoviště počítá územní plán města.

O ploše už radnice jednala se Správou železniční dopravní cesty i Českými drahami. Jindřichův Hradec by od nich mohl pozemek získat do pronájmu nebo ho koupit. Parkování na této ploše by mělo být zdarma.

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme