V jižních Čechách se kvůli bouřkám vylévaly potoky. Hasiči zasahovali na 40 místech

Kvůli bouřkám vyjeli jihočeští hasiči v noci na dnešek na více než 40 míst. Nejvíce zasahovali na Českobudějovicku, kde likvidovali popadané stromy a čerpali vodu ze sklepů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Českých Budějovicích spadly silné větve na automobily.

V Českých Budějovicích spadly silné větve na automobily. | Zdroj: ČTK

V Hluboké nad Vltavou způsobil problémy strom, který spadl na trakční vedení.

Z důvodu stržené troleje byl na trati přerušen provoz na dvě hodiny.

Podle webu Českých drah jezdila v pondělí večer mezi Hlubokou nad Vltavou a Ševětínem náhradní autobusová doprava. Zastavení provozu se dotklo sedmi rychlíků a jednoho osobního vlaku.

V obci Písečné na Jindřichohradecku se kvůli vydatnému dešti začal vylévat z břehů místní potok. Hasiči tam proto dávali pytle s pískem a stavěli hráz.

V domech vytopila voda sklepy, a to kvůli ucpané kanalizaci.

Hasiči stále likvidují následky přívalových dešťů, silně pršet má i dnes

Číst článek

Bouřka, která se v pondělí navečer prohnala regionem, zvedla také hladinu Dobrovodského potoka. Voda se dostala až ke garážím, u jednoho ze supermaketů dokonce ohrozila auta parkujících zákazníků. V Holašovicích padaly z bouřkových mraků kroupy.

Podle českobudějovického meteorologa Jaroslava Hintermüllera na některých místech spadlo až 67 milimetrů srážek, třeba v Pasekách na Písecku. Někde ale pršelo sporadicky, v Kremži na Českobudějovicku to byly jen dva milimetry.

V Budějovicích spadl strom na auta

V ulici Čsl. legií v Českých Budějovicích spadl následkem bouřky strom na dvě auta. Nikdo nebyl zraněn. Na místě museli hasiči ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné použít výškovou techniku, aby odstranili další ulámané větve, u kterých hrozilo, že by mohly také spadnout.

Bouřky zasáhly i střední Čechy, na trati Zadní Třebaň-Karlštejn omezily provoz

Číst článek

Prachatická profesionální jednotka byla vyslána do obce Šumavské Hoštice, kde spadla lípa na stodolu. K zásahu vyjeli hasiči z vimperské stanice s automobilovým žebříkem, ale žebřík nakonec nebylo možné použít.

Náměšť nad Oslavou zasáhla po bouřkách nejhorší povodeň za 30 let

Číst článek

Proto byla na místo svolána jednotka Sboru dobrovolných hasičů z Šumavských Hoštic, která pomohla prachatickým profesionálům s rozřezáním a odklizením lípy. Incident se obešel bez zranění.

Hasiči na místě spolupracovali s pracovníky firmy E-on, kterým se podařilo provizorně opravit elektrické vedení.

Jitka Cibulová Vokatá, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme