Velkofilm České televize o Mistru Janu Husovi se bude natáčet také v Chebu

Do Chebu přijeli filmaři České televize. Budou tady natáčet několik záběrů pro dvoudílný celovečerní snímek o Mistru Janu Husovi. Filmovat budou v areálu zdejšího hradu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Chebského hradu natáčejí filmaři České televize záběry pro dvoudílný celovečerní snímek o Mistru Janu Husovi

U Chebského hradu natáčejí filmaři České televize záběry pro dvoudílný celovečerní snímek o Mistru Janu Husovi | Foto: Pavla Sofilkaničová

Filmový štáb se v Chebu zdrží dva dny. Pod režijním vedením Jiřího Svobody tu vznikne několik záběrů dvoudílného snímku. Ten se má podle tvůrců výrazně lišit od filmového zpracování z roku 1954.

Natáčet se bude v kapli chebského hradu a v kostele sv. Mikuláše. Během středy a čtvrtka bude proto areál hradu zavřený.

Přehrát

00:00 / 00:00

Natáčení zachytila v reportáži Pavla Sofilkaničová

„Domnívám se, že chebský hradní areál si vybrali z toho důvodu, že chebská kaple je v gotické podobě,“ uvedl k natáčení kastelán chebského hradu Tomáš Dostál.

„Je v podstatě nejlépe dochovaným takovým objektem v České republice, dá se říci, že je v tomto směru unikátní.“

„A proto je častým objektem filmařů. V loňském roce se zde točilo pokračování seriálu Borgiové. Myslím si, že nám to může jedině prospět,“ míní Dostál.

Film bude natočen podle literární předlohy spisovatelky Evy Kantůrkové.

Premiéru plánují jeho tvůrci v roce 2015. A to v souvislosti s uplynutím 600 let od upálení Mistra Jana Husa.

Mistr Jan Hus | Foto: Michal Jindra

Zvětšit mapu

Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme