Kyjev znovu obvinil Moskvu z ostřelování ukrajinského území

Za poslední den ztratil Kyjev v bojích na východě země 18 vojáků, oznámila ukrajinská armáda. Vojáci a separatisté se střetli na několika místech nedaleko hranic s Ruskem. Kyjev také znovu obvinil Moskvu z ostřelování ukrajinského území.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinští vojáci se snaží vytlačit proruské separatisty z Doněcka

Ukrajinští vojáci se snaží vytlačit proruské separatisty z Doněcka | Zdroj: Reuters

Už skoro tři týdny jsou tři brigády ukrajinské armády zablokované povstalci u hranic s Ruskem a nedaří se jim probít z obklíčení.

Část vojáků je podle informací občanské inciativy Správná věc dokonce na území Ruské federace, odkud se nemůžou dostat zpět na Ukrajinu. Uvedla to agentura Unian.

Situace těchto jednotek je o to složitější, že k několika zraněným vojákům nemohou kvůli neustálému ostřelování rebely přijít lékaři.

Obyvatelé měst na východě Ukrajiny stále živoří. Ukrývají se ve sklepech

Číst článek

Dvě stanoviště sil armádní protiteroristické operace u města Krasnyj Jar v Luhanské oblasti dnes opět ostřelovali povstalci z raketometů Grad. Střelba přichází podle Rady národní obrany i z ruské strany hranice.

Ukrajinské armádě se nicméně daří utahovat smyčku obklíčení kolem rebelů v Doněcku. Podle zprávy Rady národní obrany už separatistům došlo palivo pro bojovou techniku.

Ukrajinští vojáci se snaží vytlačit proruské separatisty z Doněcka | Foto: Reuters

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme