Učitel obžalovaný z dvojnásobné vraždy si vyslechne rozsudek, hrozí mu 20 let vězení

Krajský soud v Ostravě dnes vynese verdikt nad pedagogem střední školy z Frýdku-Místku. Podle obžaloby zastřelil v beskydské obci Raškovice sedmnáctiletou studentku a jejího dědečka. Útok měl být pomstou za neopětované city.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud Ostrava pokračoval v projednávání žhářské kauzy z Vítkovic

Krajský soud Ostrava pokračoval v projednávání žhářské kauzy z Vítkovic | Foto: Tomáš Adamec

Nepopírá to, čeho se měl podle obžaloby dopustit, říká obhájkyně obžalovaného Irena Křivánková.

„Hluboce svého jednání lituje. Došlo k nesprávnému vyhodnocení celé situace v důsledku poruchy osobnosti,“ vysvětluje Křivánková.

Podle státního zástupce Víta Legerského ale pomstu předem naplánoval: „Byla tam nějaká předchozí úvaha. Šlo o desítky, případně stovku vystřelených nábojů.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Případ dvojnásobné vraždy v Raškovicích na Frýdecko-Místecku sleduje redaktorka Jana Jeckelová

Na den incidentu obyvatelé beskydských Raškovic jen těžko zapomenou. Poklidnou obcí tehdy večer zmítal vítr téměř síly orkánu, špatně fungovaly telefony.

„Je to hrozné. Ta holka byla moc milá, vycházela jsem dobře s ní i její maminkou,“ říká prodavačka Monika.

V době střelby byla v autobusu, když dorazila do Raškovic, už věděla, co se stalo. Zvěsti se mezi obyvateli šířily velmi rychle.

„Slečna k nám do večerky chodila nakupovat. Je to strašné, byla to mladá holka,“ dodává Monika.

Učitel angličtiny si padl do oka se svojí 17letou studentkou a jeden druhému se začali svěřovat se svými problémy. Porozumění ale trvalo jen pár týdnů. Dívčino náhle odmítání a vyhrůžky u pedagoga vyvolaly extrémní reakci.

V Raškovicích střílel na studentku a její prarodiče ze tří legálně držených zbraní, doma měl dalších šest. Útok přežila s vážným zraněním a doživotními následky jen babička zabité dívky. Ve vězení může učitel strávit až dvacet let.

Jana Jeckelová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme