Barbora Špotáková ovládla soutěž oštěpařek a je mistryní Evropy

Česká oštěpařka Barbora Špotáková získala poslední zlatou medaili, která jí chyběla ve sbírce. Na evropském šampionátu v Curychu se stala mistryní Evropy. Soutěž vyhrála výkonem 64,41 metru z páté série.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková se raduje z titulu mistryně Evropy

Oštěpařka Barbora Špotáková se raduje z titulu mistryně Evropy | Zdroj: Reuters

Barbora Špotáková vstoupila do soutěže výkonem 62,86 m a po prvních pokusech to znamenalo 2. místo. Lepší výkon předvedla pouze Němka Stahlová, která hodila 63,91 m a potvrdila, že jí právem patří nejlepší výkon v letošních evropských tabulkách.

Druhý pokus se světové rekordmance nevydařil. Oštěp nedoletěl ani na hranici 60 metrů a ve druhé sérii se jednalo až o pátý nejlepší výkon. Nezlepšila se ale ani Stahlová a tak byla ztráta na první místo 1,05 metru.

Ve třetí sérii postrašila Špotákovou Srbka Jelačová, která poslala oštěp do vzdálenosti 62,31 metru a zařadila se hned za českou atletku. Té se třetí pokus vůbec nepovedl, když hodila pouze 58,83 metru.

Nezlepšila se ani žádná z favoritek a tak po zúžení startovního pole na osm nejlepších oštěpařek patřila Špotákové druhá pozice.

Ve čtvrtém pokusu bohužel pokračovala česká atletka v sestupné tendenci. Tentokrát oštěp doletěl pouze na 57,24 metru. Pořádné drama začalo v páté sérii.

Nejdříve se dostala do vedení Srbka Jelačová, která poslala náčiní do vzdálenosti 64,21 metru. Ale hned po ní šla do sektoru Barbora Špotáková a ukázala, že je velkou závodnicí. Hodem dlouhým 64,41 metru se posunula před poslední sérií do čela.

Poslední pokusy už na pořadí nic nezměnily a Barbora Špotáková se může pyšnit titulem MISTRYNĚ EVROPY!!!

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme