V Ústí dokončili rekonstrukci stadionu, teď splňuje ligové parametry

Rekonstrukce městského stadionu v Ústí nad Labem je hotová. Město bude firmě Metall Quatro dalších 10 let splácet celkem 168 milionů. Jsou tam nová světla, vyhřívaný trávník i nová hlavní tribuna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zrekonstruovaný Městský stadion v Ústí nad Labem

Zrekonstruovaný Městský stadion v Ústí nad Labem | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Nahoře nad hlavní tribunou je zatím zamčená řídící místnost.

„Odtud je centrálně ovládaný celý stadion. Co se týče obrazovky, ukazatele skóre, osvětlení, vyhřívání trávníku, ozvučení. Mimo řídící místnosti jsou tu prostory pro novináře,“ vysvětluje Pavel Novák z firmy Metall Quatro.

„Pod námi, ve třetím nadzemním podlaží jsou VIP salonky,“ dodává Pavel Novák.

O další poschodí níž se nachází press centrum pro tiskové konference a občerstvení. Tam už je přístup i z tribuny. V přízemí, na úrovni hrací plochy, jsou pak šatny a zázemí pro hráče.

„A potom je tady masážní vana, vířivka, sauna. Chtěli jsme vyjít fotbalistům vstříc, takže jsme to rozdělili na infrasaunu a hlavní saunu,“ popisuje Pavel Novák.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Ústí nad Labem dokončili rekonstrukci fotbalového stadionu

Hosté takový luxus podle mít nebudou. Jsou pro ně připravena jen dvě lůžka pro masáže. V útrobách stadionu je také zázemí pro rozhodčí nebo ošetřovna.

Fotbalisté si tady zahrají první domácí zápas příští pátek se Znojmem. Kolaudace ale ještě není dokončená. Do nových prostor proto město ani je, ani diváky nepustí.

„Jenom proto, abychom tu slávu udělali o chvilku dřív, a něco se tam někomu stalo, to za to opravdu nestojí. Fotbal tam odehrát můžou, ale za podmínek, za kterých hráli celou minulou sezonu,“ říká náměstek primátora Pavel Boček z hnutí Ústečané

Stadion budou využívat i atleti

„My samozřejmě počítáme, že již ten další domácí zápas by se mohl odehrát za slavnostních fanfár,“ upřesňuje Boček.

Stadion ale není jen pro fotbalisty. Trénují a závodí tam i atleti. Při plánování hlavní tribuny projektanti namalovali místo pro cílovou kameru pár metrů před cíl na ploše.

Projektanti nesladili výklenek pro cílovou kameru s cílem. Kamera bude na tyči vedle něj | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Kamera proto bude na tyči v rovině s cílem. Atletům se také zmenšilo místo, kam ukládají své nářadí - tyče pro skoky, matrace, překážky a podobně. Město podle náměstka Bočka hledá náhradu.

„Pod malou tribunou je prázdný zazděný prostor. Takže teď Městské služby dostaly pokyn, aby to odkryly, že by se dal využít zatím jako náhradní. Nebo by se část, o kterou jim to bylo zmenšené, přistavěla.“

V budoucnu by atleti i malí fotbalisté měli mít zázemí v zatím prázdných prostorách přímo pod novou hlavní tribunou. Zatím na tom pracují projektanti.

Gabriela Hauptvogelová, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme