Mladoboleslavští florbalisté chtějí na Czech Open poprvé do semifinále

Praha hostí až do neděle florbalový Czech Open. Tradiční mezinárodní turnaj slibuje nejkvalitnější obsazení v historii. Do bojů mezi 269 týmy zasáhnou i mistři Švédska, Finska, Švýcarska i Česka. S velkým očekáváním pak vstoupí do herní prověrky hráči Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

florbal

florbal | Foto: Štěpán Tomš

Bronzový tým uplynulého extraligového ročníku výrazně posílil svůj kádr. Na trenérskou lavičku usedl zkušený Jan Zahalka, obranné řady pak rozšířili reprezentační kapitán Jan Jelínek a jeho někdejší spoluhráč z Vítkovic Petr Kološ.

„Nemůžeme se za nic schovávat. Chceme ligu vyhrát a všechno ostatní pro mě i pro tým bude zklamání,“ uvedl na úvod manažer týmu Billy Boy Mladá Boleslav Tomáš Pacák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladoboleslavské florbalisty navštívil reportér ČRo Pavel Petr

Už Czech Open může mnohé o ambicích pro nejvyšší soutěž naznačit. Největší úspěch zatím mužstvo na turnaji vybojovalo před deseti lety. Tehdy Středočeši skončili druzí.

„To byl velký zážitek postupové party. Překvapivě jsme prošli otevřenou kategorií až do finále. Tehdejší optikou to byl fantastický zážitek a úspěch. Dnes v konfrontaci s elitní kategorií víme, že se florbal hraje jinak,“ uvědomuje si manažer Středočechů.

Složení skupin elitní kategorie na Czech Open:
Muži:
Skupina A: Pixbo Wallenstam IBK, SV Wiler-Ersigen, 1. SC Vítkovice, Panthers Otrokovice.
Skupina B: IBK Dalen, UHC Grünenmatt, Mladá Boleslav, Bulldogs Brno.
Skupina C: JM Chodov, IBF Falun, Floorball Köniz, AC Sparta Praha.
Skupina D: FBC Lerum, Happee Jyväskylä, Tatran Střešovice, FbŠ Bohemians.
Ženy:
Skupina A: Pixbo Wallenstam IBK, Bern Burgdorf Wizards, 1. SC Vítkovice, Sokol Židenice.
Skupina B: IBK Dalen, Slovensko, Herbadent SJM Praha 11, FBC Liberec.
Skupina C: Skoghalls IBK, IBF Dalen, JM Chodov, Tatran Střešovice.
Skupina D: FbŠ Bohemians, Umea IBF, ČR '19', Elite Praha.

Základní skupinu rozehrají Mladoboleslavští dnes v pravé poledne. V hale Sokola Královské Vinohrady bude soupeřem Brno. V 17 hodin a 30 minut na Podvinném mlýně prověří jejich formu švédský Dahlen. V pátek čeká švýcarský Grünenmatt.

„V elitní kategorii jsme nikdy nepřekročili brány čtvrtfinále. Několikrát jsme se tam dostali a zahráli si super zápasy, ale dnes jsme tak daleko, že nemůžeme jet na Czech Open s jiným cílem, než čtvrtfinále vyhrát a zahrát si dva zápasy v sobotu. Nechceme jet v pátek večer do Boleslavi,“ nastavuje smělé cíle Tomáš Pacák.

Případný úspěch na pražském klání může hráčům na startu sezóny zvednout sebevědomí. Turnaj rozhodně má ve světě florbalu zvuk, letos se koná už 22. ročník.

„Turnaj je určitě prestižní. Ne každý rok jsme k němu přistoupili zodpovědně, ale Honza Zahalka o něm měsíc mluví, chce k němu přistoupit jinak a uhrát tam dobrý výsledek. Doufám, že se to někde projeví,“ věří kapitán Petr Novotný.

Czech Open navíc nabízí porovnání aktuální formy. „Sejdou se tu nejlepší týmy ze Švédska a Finska. Nevím, jestli se někde jinde ve světě takový turnaj pořádá. Máme štěstí, že je v Praze a můžeme se ho zúčastnit, něco okoukat a dostat novou chuť,“ těší se Petr Novotný.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme