Hrát na 0:0 nám není vlastní, říká před odvetou se Zwolle David Lafata

Český klubový fotbal je po poměrně tučných letech, kdy se prosazoval v Evropě, v najednou v úzkých. Už jen Sparta má šanci dostat do Česka během podzimu evropské soupeře. Na týmu z Letné ale teď leží deka výkonnostní i psychické nepohody.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata přemýšlí o odvetě se Zwolle, na bezbrankový výsledek hrát nechce

David Lafata přemýšlí o odvetě se Zwolle, na bezbrankový výsledek hrát nechce | Zdroj: ČTK

„Je pravda, že jsme teď s góly šetřili, ale doufám, že už jsme došetřili a nějaké vstřelíme,“ věří nejlepší sparťanský střelec úvodu sezony a kapitán David Lafata.

Po remíze 1:1 v Nizozemsku má Sparta slušnou výchozí pozici. A pokud by se jejím hráčům v domácí odvetě nedařila útočná hra, může k postupu stačit i remíza 0:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Více o taktice Sparty pro odvetu zjišťoval reportér ČRo Jan Kaliba

„Je pravda, že když žádný gól nedostaneme, postoupíme i tak. Na 0:0 se zápas hrát dá, ale jde o to, jestli se to uhraje. Ale není nám to vlastní a ani jsme tak nehráli ve Švédsku,“ brání se hře na bezbrankový výsledek útočník Sparty.

V Malmö ale Sparta gól stejně nevstřelila a navíc tam načala sérii pěti utkání, ve kterých dotlačila míč do soupeřových branek v součtu dvakrát. „V posledních zápasech drhla finální fáze, nevytvářeli jsme si moc šancí. Myslím, že by nám pomohl nějaký ušmudlaný gól,“ věří dvaatřicetiletý útočník.

Sedět by českému mistrovi mohla i hra soupeře. „Zwolle by nemuselo jen v deseti bránit, to by nám mohlo vyhovovat,“ doufá David Lafata, elitní sparťanský útočník, od kterého se prolomení nelichotivé bilance na Letné nejvíc čeká.

Spartu čeká zápas o postup do EL, bojuje v něm trenér Lavička o místo?

Číst článek

Většinu nedělního ligového zápasu s Duklou strávil jindy nepostradatelný Lafata mezi náhradníky, takže by dnes měl být plný sil, podobně jako křídelní hráči Dočkal a Krejčí.

Utkání Sparty se Zwolle začne o půl deváté večer a s námi ho můžete sledovat jak Radiožurnálu, kde začne přímý přenos s výkopem druhého poločasu, tak na internetovém streamu Český rozhlas Sport prostřednictvím webu zpravy.rozhlas.cz.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme