Dálkař Juška nepotvrdil medailové ambice a ve finále skončil poslední. Nepostoupili Maslák ani Hejnová

Černý den české atletiky na mistrovství Evropy v Berlíně. Dopoledne překvapivě nepostoupil z rozběhu Jakub Holuša a v odpoledním programu vyhořely další české naděje na medailová umístění. Zuzana Hejnová a Pavel Maslák skončili ve svých disciplínách v semifinále a lídr letošních dálkařských tabulek Radek Juška obsadil ve finále po výkonu 748 centimetrů až poslední 12. místo.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálkař Roman Juška

Dálkař Roman Juška | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Hejnovou v letošní sezoně trápily zdravotní problémy a na nedostatek tréninku si stěžovala i po doběhu. Do semifinále postoupila přímo díky pátému místu v letošních evropských tabulkách, ale v Berlíně se běželo rychleji, než byl její čas 55,16 z Diamantové ligy v Oslu.

Holuša medaili v běhu na 1500 metrů nevybojuje, překvapivě neuspěl už v rozběhu. Oštěpaři postoupili

Číst článek

Hejnová navíc zůstala daleko i za tímto svým letošním maximem. V semifinále obsadila až páté místo za 56,03. Evropský šampionát, z něhož má zatím jen dvě „bramborové“ medaile, pro ni zůstává dál zakletý.

Maslák ve srovnání s rozběhem výrazně přidal. Zlepšil se o 24 setin sekundy, i ze svého letošního madridského maxima ubral pět setin, ale evropská špička dnes běhá mnohem rychleji. Čas 45,59 mu v jeho rozběhu vynesl jen sedmé místo. Mistr Evropy z roku 2012 se teď chce co nejlépe připravit na čtvrtkařskou štafetu.

Holuša díky čtvrtému místu v letošních evropských tabulkách a českému rekordu 3:32,49 z Diamantové ligy v Monaku neměl mít v rozběhu problém. Pátý muž z loňského mistrovství světa v Londýně se ani na třetí pokus do evropského finále na 1500 m nepodívá.

Finále pro dva oštěpaře a výškařku Hrubou

Z tria českých oštěpařů z kvalifikace postoupili Jakub Vadlejch a Petr Frydrych, přestože kvalifikační limit 82 metrů nepřehodili. Jaroslav Jílek se do elitní dvanáctky nevešel. V rozbězích neuspěli Jan Jirka na dvoustovce ani žádná z trojice českých čtvrtkařek, od nichž to však asi nikdo nečekal.

‚Budu to muset strávit.‘ Opět čtvrtý Staněk neskrýval z výsledku zklamání, navzdory sezoně plné zranění

Číst článek

Limit nesplnila výškařka Michaela Hrubá, přesto ve finále bude. Až do 190 cm skákala všechno na první pokus, ale na této výšce třikrát shodila a musela čekat na to, jak si povedou soupeřky.

Díky tomu, že 186 cm zdolala napoprvé, se do finále dostala. Druhá česká výškařka Lada Pejchalová při své premiéře na mistrovství Evropy ztroskotala už na 181 cm.

Mistrem Evropy v desetiboji se stal v Berlíně Němec Arthur Abele výkonem 8431 bodů. Do čela se dostal nejlepším výkonem v oštěpu a v závěrečném běhu na 1500 m náskok bez problémů uhájil. Jan Doležal si vylepšil osobní rekordy ve výšce, běhu na 400 m, hodu oštěpem i na patnáctistovce a obsadil osmé místo ve svém nejlepším výkonu 8067 bodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme