Bohemians přišli o licenci a ve druhé lize končí

Fotbalový klub Bohemians Praha nenastoupí o víkendu do jarní části druhé ligy. Kdysi slavný klub z Vršovic přišel kvůli vlelké finanční krizi o profesionální licenci a nemůže tak hrát druhou českou nejvyšší soutěž. Podzimní výsledky týmu budou anulovány, klokani se stali prvním sestupujícím. Bohemians zároveň přišli o ochranu nad hráči pod profesionální smlouvou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CU Bohemians

CU Bohemians | Foto: Jan Rosenauer

Bohemians mohou hrát od léta třetí nejvyšší soutěž - Českou fotbalovou ligu, ale jen pokud zaplatí třímilionovou pokutu za nedokončení letošního ročníku. Jinak by Bohemians čekal pád až do nejnižší pražské soutěže, tedy třetí třídy.

Pro Bohemians znamená dnešní verdikt definitivní rozuzlení ekonomických problémů, které klub provázejí již několik let. Ve Vršovicích se vystřídalo postupně několik majitelů, za jejichž působení dluhy narostly do takových rozměrů, že klub už je nebyl schopen splácet. Jen fotbalovým subjektům dluží "klokani" 17 milionů korun, na 30 milionů jsou odhadovány další závazky. I proto byl na klub uvalen konkurz. Správce konkurzní podstaty Vladimír Huml se dnes na poslední chvíli ještě pokusil rozhodnutí fotbalových orgánů oddálit o tři dny s vysvětlením, že stále jedná s potenciálním investorem. Svazoví funkcionáři mu ale další čas neposkytli.

Rozhodnutí je pravomocné, ovšem v Dolíčku ještě mohou doufat, že jim vyjde případné odvolání k arbitrážní komisi fotbalového svazu. K tomu by muselo dojít do čtvrtka 3. března, protože o den později druhá liga startuje.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme