Detroit postoupil do finále Západní konference

Zámořská NHL měla na programu dva zápasy semifinále Západní konference. Hokejisté Detroitu porazili St. Louis 4:0 a po vítězství 4:1 na zápasy se stali prvním semifinalistou v bitvě o Stanley Cup. Výrazný podíl na výhře má brankář Dominik Hašek, který si připsal šestnáct úspěšných zákroků a udržel už třetí čisté konto v letošním play off. Obránce Jiří Fischer zaznamenal gól a nahrávku. Dvě branky do sítě Bluesmanů vstřelil útočník Brendan Shanahan.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Rudá křídla poslal do vedení Jiří Fischer, když nahodil puk před branku a ten prošel mezi nohama několika hráčů do sítě. Pro českého obránce to byl třetí gól v letošních vyřazovacích bojích. V polovině zápasu zvýšili domácí vedení, když Holmström tečoval střelu Shanahana. Ten přidal v závěrečné třetině dvě branky a poslal Detroit do semifinále.

Druhé utkání Západní konference mezi obhájci z Colorada a San Jose je o hodně dramatičtější. Colorado podlehlo na domácím ledě Žralokům 3:5 a na zápasy prohrává 2:3. Šesté utkání, které může rozhodnout, se hraje na ledě Žraloků. Duel v Denveru byl dlouho soubojem obou brankářů Patricka Roye a Jevgenije Nabokova. Branky začaly padat až v polovině utkání. Druhou třetinu vyhrálo Colorado 3:2. V závěrečném dějství se ale hostům podařilo skóre otočit a při power play Lavin rozhodli o svém vítězství v poměru 5:3.

Výsledky:

Západní konference

Detroit - St. Louis 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
57. a 60. Shanahan (na první Fischer), 25. Fischer, 30. Holmström. Konečný stav série: 4:1, postoupil Detroit

Colorado - San Jose 3:5 (0:0, 3:2, 0:3)
34. Forsberg, 35. Keane, 39. Sakic - 33. Sturm, 36. Sundström, 46. Ricci, 50. Selänne, 60. Nolan. Stav série: 2:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme