Dva body Davida Výborného Columbusu nepomohly

Nejpilnějším českým sběratelem bodů do kanadského bodování v zámořské NHL byl v noci na dnešek útočník David Výborný. Ani jeho jedna branka a jedna gólová přihrávka však hokejistům Columbusu nebyly nic platné - ve Vancouveru prohráli 3:5. Čeští hokejisté se ale prosadili ještě v dalších třech pátečních zápasech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Výborný

David Výborný | Foto: Hráči NHL

Podobně jako ve Výborného případě nevedly k bodovému zisku asistence Petra Čajánka ze Saint Louis ani Aleše Kotalíka z Buffala. Saint Louis utrpělo na vlastním ledě debakl 2:7 od Edmontonu a prohrálo už posedmé v řadě. Na kanonádě hostů se jednou brankovou přihrávkou podíleli Radek Dvořák a Aleš Hemský. Buffalo prohrálo 2:3 s Montrealem.

Alespoň bod za porážku po samostatných nájezdech získala Atlanta ve Washingtonu a podíl na tom měl i Robert Holík, který v 53. minutě vyrovnal na 2:2. O to, že v tu dobu vedl domácí Washington 2:1, se svým prvním gólem při svém premiérovém startu v NHL postaral v 51. minutě někdejší útočník pražské Slavie Jakub Klepiš. 21letý Čech sice po vypršení základní hrací doby i prodloužení neproměnil jeden ze samostatných nájezdů, i tak byl ale vyhlášen třetí hvězdou utkání. Klepiše přitom vedení Washingtonu povolalo z farmy teprve v pátek ráno jako náhradu za několik zraněných hokejistů. Na washingtonské marodce se nachází také další z českých útočníku Petr Sýkora.

Bez českého zápisu v kolonce gólů a asistencí proběhla dvě noční utkání NHL. V tom nejchudším na branky dosáhli hráči San José výhry v Anaheimu 1:0 po prodloužení. Naopak nejvíce přesných zásahů viděli diváci v Dallasu a z většiny z nich se radovali. Domácí Stars i díky hattricku Stua Barnese zvítězili nad Chicagem 9:1.

Výsledky pátečních zápasů NHL:

Washington - Atlanta 3:2 po sam. náj.
Buffalo - Montreal 2:3
St. Louis - Edmonton 2:7
Dallas - Chicago 9:1
Vancouver - Columbus 5:3
Anaheim - San Jose 0:1 po prodl.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme