‚Nepřípustné. Bude to pro vás lekce.‘ Prezident Lukašenko zkritizoval fotbalisty za prohru v Česku

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko ostře zkritizoval čtvrteční prohru fotbalistů národního týmu v kvalifikačním utkání mistrovství světa s Českem. Nejdéle vládnoucí představitel evropského státu během slavnostního otevření tréninkového centra pro mladé fotbalisty v Minsku označil výkon reprezentace doslova za špatný a nepřípustný.

Minsk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle úřadů volby pošesté vyhrál Alexandr Lukašenko, tentokráte s více než 80 procenty hlasů

Podle úřadů volby pošesté vyhrál Alexandr Lukašenko, tentokráte s více než 80 procenty hlasů | Foto: Nikolai Petrov, BelTA | Zdroj: Reuters

Zatímco svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého mohli po základní hrací době slavit jednogólovou výhru, jejich soupeř jen zoufale kroutil hlavou. A mrzet je následně nemusela jen ztráta důležitých bodů, ale i následná kritika z těch „nejvyšších pater“.

‚Chyběl tomu druhý gól.‘ Šilhavý postrádal dvacet hráčů a po těsné výhře nad Běloruskem cítil úlevu

Číst článek

„Tak špatný výkon běloruských fotbalistů je nepřípustný,“ okomentoval Lukašenko to, co se dělo na ostravském stadionu.

„Ptal jsem se funkcionářů, proč včera (ve čtvrtek) nechali hrát mládežnický tým. Oni tam ani nepřišli hrát. Zapamatujte si to, prosím. Bude to pro vás lekce,“ pronesla běloruská hlava státu podle agentury BelTA.

Běloruský výběr pod vedením trenéra Georgije Kondratěva ztratil v kvalifikaci už druhý zápas v řadě, protože 30. března utrpěl ostudný výprask 0:8 v Belgii. V tabulce skupiny E tak Bělorusko zaujímá předposlední pozici před Estonskem.

Další kvalifikační zápasy čekají běloruské fotbalisty 5. září proti Walesu a 8. září znovu s Belgií.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme