Bydlí na Plzeňsku, ale jsou sešívaní. 'Slavia má lepší kádr,' věří fanoušci ze západu Čech

Budou v prvoligovém šlágru mezi Plzní a mistrovskou Slávií fandit všichni Západočeši domácí Viktorii? Ani náhodou. I na západě Čech je totiž mnoho fanoušků sešívaných, kteří na červenou a bílou nedají dopustit.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie se sjíždí z celé republiky, i z Plzeňka

Fanoušci Slavie se sjíždí z celé republiky, i z Plzeňka | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Měli jsme učitele sparťana, takže jsem byl v opozici proti němu. Od té doby fandím Slavii,“ říká Jaromír Junek z Klatov. „Líbil se mi Knoflíček, Kubík, přečetl jsem si knížku o Pepim Bicanovi, to rozhodlo,“ usmívá se Pavel Moulis z obce Vrtbo na severním Plzeňsku, když Radiožurnálu vysvětluje, proč kdysi začali fandit právě Slavii.

Zápas Plzeň - Slavia bude nadstandardní, bude se blížit Evropské lize, zní z obou táborů

Číst článek

Že jsou „sešívaní“, bezpečně  poznáte i u nich doma. Jaromír Junek si třeba natřel zahradní sezení na červenobílo. Pavel Moulis zase se všemi cennými artefakty usíná, má je totiž v ložnici: „Mám plakáty, podpisové kartičky, šály z různých zápasů a několik dresů. V pokoji mám vlaječku s podpisy Jaroslava Šilhavého a Františka Dřížďala.

I další fanoušek Slávie Zdeněk Černý z Klatov toho má doma v červenobílých barvách poměrně hodně. Ale právě on se řídí heslem, že je lepší neprovokovat.

„Bydlím s rodinném baráčku se synem a to je velký fanda Sparty. Abychom se neprovokovali, tak to nevystavujeme, máme to každý ve svém soukromém bytě,“ vysvětluje.

Viktorii fandí, když nehraje Slavie

Být fanouškem Slavie na západě Čech je také o odvaze. To když Západočech s červenobílou šálou vyrazí do plzeňských Štruncových sadů.

„To byly hned výkřiky ‚jude Slavie‘. Při našem gólu mi říkali, abych šel za roh, že mě zmlátí,“ vzpomíná Pavel Moulis.

Jaromír Junek a Zdeněk Černý jsou mírumilovnými fanoušky. A navíc, když nehraje Slavie, nemají problém fandit i Viktorii. „To bychom byli špatní patrioti,“ shodují se.

Ve šlágru 13. kola budou ale všichni - Pavel Moulis, Jaromír Junek i Zdeněk Černý držet palce Slavii a pochopitelně věří, že si ze Štruncových sadů odveze tři body. „Slavia má kvalitnější hráče, musí se to ukázat. Slavie vyhraje 2:1.“

Jak to nakonec ve Štruncových Sadech bude vypadat, začne být jasnější v neděli po 18. hodině, kdy utkání mezi Viktorií a Slavií začne. O několik minut později začne přímý přenos Radiožurnálu.

Jan Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme