Fotbal znovu před prázdnými tribunami? V Karviné řeší nové koronavirové omezení do 100 osob

Na některých stadionech už bylo během ligových zápasů i několik tisíc fanoušků. Fotbalistům Karviné teď ale hrozí, že budou v bojích o udržení v nejvyšší soutěži hrát zcela bez diváků. Může za to nové nařízení Ministerstva zdravotnictví.

Karviná Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Karviné v utkání s Opavou s prázdnými tribunami Městského stadionu v Karviné

Fotbalisté Karviné v utkání s Opavou před prázdnými tribunami Městského stadionu v Karviné | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Omezujeme konání hromadných akcí, jak ve vnitřních, tak venkovních prostorech, což znamená maximum 100 osob,“ prohlásil v pondělí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Přehrát

00:00 / 00:00

Karviná bude dohrávat ligový ročník zřejmě bez fanoušků. Více v příspěvku Davida Prouzy

Důvodem přísnějších hygienických opatření je výrazný nárůst počtu nakažených koronavirem na Frýdecko-Místecku a právě Karvinsku, kde jsou až dvě třetiny nových případů v Česku. Limit 100 osob na fotbalové utkání je ale téměř nereálný.

Podobná situace byla i před restartem fotbalové soutěže, kdy v prvním utkání po pauze hostily Teplice Liberec.

„Naštěstí to není ta stovka, při které se skoro nedá ligový zápas zorganizovat,“ řekl v květnu tiskový mluvčí Teplic Martin Kovařík po tom, co se Ligová fotbalová asociace (LFA) dohodla s ministerstvem zdravotnictví na výjimce, která na stadionu povolila 150 lidí.

Podobné řešení by se teď nabízelo i v případě karvinských zápasů. Podle ředitele komunikace LFA Štěpána Hanuše se o tom bude jednat v nejbližších dnech. To, že Karviná bude o setrvání v nejvyšší soutěži bojovat pravděpodobně bez fanoušků, mrzí jejího trenéra Juraje Jarábka.

Ohnisko na Karvinsku tvoří až dvě třetiny nově nakažených v Česku. Většina nemá žádné příznaky

Číst článek

„Fanoušci nám chybí, my tím jsme diskriminovaní. Je to strašné pro klub a celý region, příznivci pro nás byli v domácích utkáních motivačním faktorem. Od té doby, co jsem do Karviné přišel, byla ta kulisa fantastická,“ chválil si Jarábek.

Nejbližší domácí zápas, který bude zároveň posledním v ligové skupině o udržení, odehraje Karviná 12. července. Další ji bude případně čekat v baráži, pokud skončí na 14. či 15. příčce. Poslední tým sestupuje automaticky.

David Prouza, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme