Sparta po dominantním druhém poločase porazila Hradec Králové 4:0, Pardubice překvapily Bohemians

Fotbalisté Sparty porazili v pátém kole první ligy nováčka z Hradce Králové 4:0 a vrátili se do čela neúplné tabulky o bod před Plzeň. Pražané rozhodli o výhře ve druhém poločase. Pardubice dokázaly v pátém kole české fotbalové ligy přehrát Bohemians 3:0 a slaví svou první výhru v sezoně. První body ze hřiště soupeře získala Sigma Olomouc, která ve Zlíně zvítězila 4:1.

Praha (Aktualizováno: 21:23 21. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané zdolali v lize Východočechy posedmé v řadě a na Letné je porazili i v 15. duelu nejvyšší soutěže. "Votroci" stále čekají na první výhru v ligové sezoně.

Sparta zná trest za rasismus fanoušků v zápase s Monakem, první duel Evropské ligy bude bez diváků

Číst článek

V první šanci se ve 12. minutě ocitl domácí útočník Pulkrab, jenže Fendricha nepřekonal. Po rohovém kopu hlavičkoval ze značky pokutového kopu osamocený sparťanský stoper Panák vedle.

V 25. minutě Panák odvrátil ve vápně míč pouze ke Královi, hostující stoper ale trefil břevno. Vzápětí na druhé straně Hancko po přečíslení předložil míč Karabcovi, který však z úhlu zamířil do tyče odkryté branky.

Potom zahrozili opět Hradec, Kubalovi však pokus o přelobování vyběhnutého Nity nevyšel. V závěru úvodního dějství si hostující gólman poradil se Sáčkovou střelou zpoza vápna.

Osm minut po změně stran domácí otevřeli skóre. Wiesner přihrál do šestnáctky Hložkovi, který dělovkou pod břevno nedal Fendrichovi šanci.

Matěj Polidar slaví vstřelenou branku | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Ihned poté Karabec hlavičkoval zblízka mimo tři tyče. Hanckovu střelu z dálky zase vytáhl Fendrich. V 66. minutě už sparťané pojistku přidali, když Pešek po Hložkově nahrávce zamířil ve vápně ke vzdálenější tyči. O pět minut později Fendrich vyrazil Sáčkovu střelu pouze k pohotově zakončujícímu Polidarovi.

Další zásah mohl přidat střídající Karlsson, jeho obstřel však skončil vedle. Konečný výsledek stanovil přízemní ranou z vápna Pešek. Sparta pod Vrbou vyhrála i 11. domácí ligové utkání, v nichž nastřílela 41 branek. Hradec venku v nejvyšší soutěži nezvítězil pošesté za sebou.

Pardubice - Bohemians 3:0

Pardubičtí se dočkali proti svého prvního vítězství v nové sezoně, naopak Bohemians čekají v lize na tři body už osm utkání. „Klokani“ nastoupili v Ďolíčku netradičně v roli hostujícího týmu a první gól inkasovali po půl hodině hry - na centr z levé strany si naskočil Mojmír Chytil a hlavou překonal Huga Bačkovského. 

Zápas mezi Pardubicemi a Bohemians | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Po změně stran se Pražané tlačili za vyrovnáním, ale v předfinální fázi postrádali nápad i moment překvapení. Východočeši pečlivě bránili a v 65. minutě zvýšili po akci dvou střídajících hráčů, kteří byli na trávníku zhruba minutu. Jiří Sláma vysunul Jiřího Černého a šestatřicetiletý veterán se nemýlil.

Hráči Bohemians dohrávali ve velké křeči a v 83. minutě ještě jednou inkasovali. Po dalším brejku a přihrávce od Cadua se před Bačkovského dostal Tomáš Solil a s přehledem skóroval. Pardubičtí fotbalisté dali ze čtyř střel mezi tyče tři góly.

Zlín - Olomouc 1:4

Fotbalisté Olomouce v pátém kole první ligy zvítězili ve Zlíně 4:1 Hanáci a poprvé v sezoně naplno bodovali na hřišti soupeře. „Ševci“ padli po dvou předchozích ligových výhrách.

Hanáci poprvé udeřili ve 34. minutě z brejku, kdy ideální pas Pabla Gonzáleze převzal Pavel Zifčák na hranici pokutového území a svým třetím gólem v ligovém ročníku poslal Sigmu do vedení. Po přestávce Zlín ještě zvýšil útočnou aktivitu, ale záhy doplatil na nedůslednost obrany. Zifčák prostrčil míč do šestnáctky Kryštofu Daňkovi, který z úhlu prostřelil Rakovana.

Sivok se vrací do Českých Budějovic, převezme uvolněnou pozici sportovního manažera

Číst článek

„Ševci“ ale boj nevzdali, v 56. minutě snížil Hrubý střelou z hranice pokutového území na 1:2, Sigma ale opět udeřila z brejků. V 79. minutě se trefil Martin Hála a v 85. uzavřel skóre David Vaněček.

Mladá Boleslav - Teplice 3:1

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v pátém kole první ligy nad Teplicemi 3:1 a posunuli se v neúplné tabulce na sedmé místo. Domácí Středočechy dostal do vedení ve 23. minutě Daniel Fila, a přestože o tři minuty později vyrovnal Jakub Mareš, ještě do přestávky vrátil Boleslavi vedení Jiří Skalák z penalty. Minutu před koncem uzavřel skóre střídající Vojtěch Stránský.

Teplice, které od 85. minuty hrály bez vyloučeného Martina Chlumeckého, jsou po čtvrté porážce v sezoně čtrnácté. Boleslav doma zvítězila ve třetím z posledních čtyř utkání.

Výsledky 5. kola české fotbalové ligy

FK Pardubice - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)

Branky: 31. Chytil, 65. Černý, 83. Solil. Rozhodčí Hrubeš - Hájek, Dobrovolný - Adam (video). ŽK: Jeřábek - Nový. Diváci: 2384.

Fastav Zlín - Sigma Olomouc 1:4 (0:1)

Branky: 56. Hrubý - 34. Zifčák, 51. Daněk, 79. Hála, 85. Vaněček. Rozhodčí: Julínek - Mokrusch, Hrabovský - Pechanec (video). ŽK: Procházka, Conde, Hlinka - Breite. Diváci: 2843.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:1 (2:1)

Branky: 23. Fila, 35. Skalák z pen., 89. Stránský - 26. Mareš. Rozhodčí: Klíma - Antoníček, Leška - Orel (video). ŽK: Škoda, Matějovský - Chlumecký, Fortelný, R. Kučera (trenér). ČK: 85. Chlumecký (Teplice). Diváci: 2512.

Sparta Praha - FC Hradec Králové 4:0 (0:0)

66. a 88. Pešek, 53. Hložek, 71. Polidar. Rozhodčí: Machálek - Kříž, Vodrážka - Franěk (video). ŽK: Král, Kodeš, Donát, Harazim, Prekop (všichni Hradec Králové). Diváci: 6263.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme