‚Je to velká facka.‘ Češi jedou z Itálie s čtyřgólovým přídělem, reprezentaci navíc přibyli zranění

Rádi by uspěli na mistrovství Evropy, to ale budou muset čeští fotbalisté přidat. Ve svém prvním přípravném utkání totiž v Boloni prohráli s domácí Itálií 0:4. Výsledek je to zasloužený a klidně mohl být z českého pohledu ještě horší.

Boloňa (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté před zápasem s Itálií, který prohráli 0:4

Čeští fotbalisté před zápasem s Itálií, který prohráli 0:4 | Foto: Antonio Calanni | Zdroj: AP/ČTK

„Ten zápas odehráli Italové fantasticky,“ říká záložník Antonín Barák a má pravdu. Skvělí byli útočníci Lorenzo Insigne, Ciro Immobile a Domenico Berardi a jmenovat bychom mohli i další, ale dá se na to podívat i z druhé strany, tedy: Češi byli vepředu neškodní, neměli jedinou gólovou šanci a v obraně kupili chyby.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si příspěvek Jana Suchana o přípravném zápase Čechů s Itálií

A tak byl po utkání trenér Jaroslav Šilhavý velmi kritický: „Špatný výkon, špatný výsledek. Samozřejmě mě štve prohrát takovým výsledkem. Facka je to velká.“

Tu schytali jak hvězdy Tomáš Souček s Patrikem Schickem, byť odehrály jen druhou půli, tak i ti, kteří svádí souboj o základní sestavu na Euru, což se týká například středních obránců. Jakub Brabec zůstal na trávníku celý zápas, David Zima o poločase vystřídal Ondřej Čelůstku.

„Ani jeden nepodal dobrý výkon. Ondra Čelůstka musel střídat kvůli zranění, před zápasem se zranil i Tomáš Kalas. Jak jsme hráli špatně jako tým, tak se to svezlo i na ně jako na obranu,“ pokračoval Šilhavý.

Ještě devět dnů mají čeští fotbalisté na to se dát dohromady před vstupem do mistrovství Evropy. „Panikařit, hned ze sebe dělat outsidera a vzdávat se našeho snu teď nemá cenu. Kolikrát v životě jste dole a musíte věřit sám sobě. Já věřím, že tenhle tým má co ukázat a že to ukáže,“ přeje si Barák.

Třeba se to jemu a jeho spoluhráčům podaří už v úterní pražské generálce proti Albánii.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme