Vitík si zaslouží šanci. Start Schicka není reálný, vysvětluje nominaci kouč fotbalistů Šilhavý

V nominaci fotbalové reprezentace na říjnové zápasy evropské kvalifikace není žádný nováček. Trenér Jaroslav Šilhavý oznámil výběr pro duely v Albánii a s Faerskými ostrovy netradičně – v plzeňském nákupním centru před desítkami fanoušků.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý (uprostřed) oznámil nominaci na nadcházející kvalifikační zápasy proti Albánii a Faerským ostrovům

Jaroslav Šilhavý (uprostřed) oznámil nominaci na nadcházející kvalifikační zápasy proti Albánii a Faerským ostrovům | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Členy národního týmu na tiskové konferenci zpravidla potlesk nevítá, v Plzni ale tentokrát v obecenstvu neseděli pouze novináři a atmosféra tak byla o něco bouřlivější. Právě ve Štruncových sadech Češi příští neděli přivítají Faeřany a reprezentace v rámci akce Repre mezi fanoušky vyrazila mezi lidi. Příchozí příznivci měli navíc možnost se všech přítomných na cokoliv zeptat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reprezentačního trenéra fotbalistů Jaroslava Šilhavého po nominaci na blížící se kvalifikační zápasy

Padla tak třeba otázka na to, kolik zápasů vydrží brankáři Jindřichovi Staňkovi rukavice. „V průměru tak na dva až tři zápasy,“ přiznal reprezentační gólman Jindřich Staněk, který na klubové úrovni chytá právě v Plzni.

V nominaci národního týmu na nejbližší zápasy je kromě něj třeba i stoper Martin Vitík, který na debut v reprezentačním A-týmu čeká.

„Zranil se nám David Zima, tak jsme hledali typologicky podobného hráče. Vitík je kapitánem jedenadvacítky, takže je správně, že tady bude nyní s námi. Podává velmi dobré výkony a o šanci se musí poprat,“ zdůvodnil pozvánku pro sparťana Vitíka trenér českých fotbalistů Jaroslav Šilhavý.

Schick a Zima si proti Albánii a Faerským ostrovům nezahrají. V nominaci do reprezentace je nově Vitík

Číst článek

Šéf české střídačky má na říjnové duely k dispozici téměř všechny opory. Výjimkou je útočník Patrik Schick – kanonýr Leverkusenu se totiž po vleklých zdravotních problémech teprve vrací k tréninku.

„Jeho start nebyl ve hře, protože do teď trénoval sám. Téměř půl roku trvalo než se dostal do startovacího běhu a nebyla šance, aby sem přijel,“ řekl Šilhavý.

Kouč reprezentace naopak může počítat s uzdraveným obráncem lisabonské Benficy Davidem Juráskem. Čeští fotbalisté zahájí říjnový sraz v pondělí 9. října, ve čtvrtek 12. října nastoupí v klíčovém zápase kvalifikace mistrovství Evropy v Albánii, o tři dny později je v Plzni čeká souboj s Faerskými ostrovy.

Lukáš Michalík, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme