První zápas veledůležitého fotbalového roku. Česká reprezentace se na úvod přípravy utká s Norskem

Čeští fotbalisté mají před sebou první letošní zápas. Na stadionu v Oslu se v přípravě na letní mistrovství Evropy představí proti domácímu Norsku. Po téměř 14 letech povede národní tým trenér Ivan Hašek.

Oslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Ivan Hašek na tréninku s českými fotbalisty

Trenér Ivan Hašek na tréninku s českými fotbalisty | Foto: Radek Vebr | Zdroj: Profimedia, MFDNES + LN / Profimedia

V úvodu předzápasového tréninku v Norsku byli slyšet hlavně asistenti hlavního kouče – Jaroslavové Köstl s Veselým – jejich nadřízený, Ivan Hašek, ale hráče pozorně sledoval, a když uznal za vhodné, ozval se.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž z Osla, kde se národní tým připravuje na přípravné utkání s domácím Norskem

Bývalý trenér Sparty nebo Štrasburku už během kariéry nasbíral spoustu zkušeností, obnovená premiéra na reprezentační lavičce ho ale klidným nenechává.

„Cítím takové to chvění před zápasem, je to přesně to, co člověk vyhledává. Myslím, že v tom nejsem sám, všichni jsme v mírném napětí, které je potřebné na to, abychom byli připravení – a to si myslím, že jsme, přestože toho času jsme moc neměli,“ říká trenér českých fotbalistů Ivan Hašek, který na začátku roku nahradil ve funkci Jaroslava Šilhavého.

Národní tým pod Haškem vstupuje do nové éry a změny se projevily už při skládání nominace. Hned sedm hráčů si totiž může v Norsku připsat premiérový start v reprezentačním áčku.

‚Chci, aby se každý nominovaný dostal na hřiště.‘ Fotbalisté se sešli poprvé pod trenérem Haškem

Číst článek

„Na začátku jsme si určili pravidla, které je potřeba dodržovat. Máme před sebou velké věci, dva přípravné zápasy, pak Euro, poté kvalifikace na mistrovství světa. Všichni chtějí být součástí něčeho velkého,“ přiznává kapitán národního týmu Tomáš Souček.

Český výběr čeká v Oslu velmi silný soupeř. Norové sice v konkurenci Španělů a Skotů nepostoupili na evropský šampionát, v kádru ale mají řadu hráčů z elitních soutěží, včetně hvězd anglické Premier League Erlinga Haalanda s Martinem Ødegaardem.

Utkání českých fotbalistů v Norsku začne v 18 hodin. Radiožurnál Sport o něm bude informovat v pořadu S mikrofonem za sportem, Radiožurnál nabídne pravidelné vstupy.

Lukáš Michalík, Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme