Liga mistrů: Fotbalisté PSG zvítězili na půdě Barcelony a jsou v semifinále, postup slaví i Dortmund

Fotbalisté Paris St. Germain a Dortmundu jsou prvními semifinalisty Ligy mistrů, v další fázi soutěže narazí na sebe. Francouzský tým zvítězil v odvetě čtvrtfinále 4:1 v Barceloně a dohnal jednogólovou ztrátu z prvního utkání. Domácí hráli většinu zápasu v deseti, dva góly jim dal Kylian Mbappé. Španělskému semifinále zabránil Dortmund, který v duelu plném zvratů zdolal Atlético Madrid 4:2.

Barcelona/Dortmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kylian Mbappé se raduje z gólu do sítě Barcelony

Kylian Mbappé se raduje z gólu do sítě Barcelony | Zdroj: Reuters

Mbappé se dvěma trefami dostal do čela tabulky střelců soutěže, vede ji s osmi góly. Jednu branku vstřelil z penalty.

Barcelona otevřela skóre a po výhře 3:2 venku měla v tu chvíli k dobru v součtu dvě branky. Ještě v prvním poločase ale přišla o vyloučeného Araúja a vývoj se zlomil, PSG v přesilovce čtyřikrát skóroval.

Atlético v Dortmundu hájilo vedení 2:1 z domácího duelu, dokázalo dorovnat dvoubrankové vedení Borussie, na další dva góly v průběhu druhé půle už ale reagovat nestačilo.

Zbylí dva semifinalisté vzejdou ze středečních utkání. Obhájce trofeje Manchester City vyzve Real Madrid a Bayern Mnichov se utká s Arsenalem. Oba úvodní duely skončily nerozhodně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme