Petržela nebude trénovat Baník v lize, přesouvá se do role poradce

Fotbalisty Ostravy po postupu do první ligy už nebude trénovat Vlastimil Petržela. Stane se poradcem majitele klubu. O novém kouči Baník jedná.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlastimil Petržela

Vlastimil Petržela | Zdroj: ČTK

Bývalý kouč Zenitu Petrohrad či Sparty trénoval Ostravu od loňského ledna. S mužstvem spadl do druhé ligy, ale letos ho vrátil mezi elitu. Zejména na jaře však Baník podával nepřesvědčivé výkony.

"Pan Petržela přišel do Baníku ještě za minulého vedení, a teď, po půldruhém roce jakéhosi překlenovacího období, končí jedna etapa. Cítíme, že bychom se rádi vydali malinko jiným směrem, současně bychom ale chtěli erudici a zkušenosti pana Petržely dále využívat ve prospěch klubu. Diskutovali jsme spolu o různých formách a možnostech spolupráce už během jarní části a výsledek je takový, že se teď pan Petržela přesune z lavičky do poradní funkce," uvedl sportovní ředitel Dušan Vrťo v prohlášení.

Petržela tento týden v rozhovoru pro deník Sport uvedl, že ho druholigový boj o postup psychicky vyčerpal. To může být i jedna z příčin jeho odchodu z lavičky. "Celá sezona pro mě byla velice vyčerpávající. V týdnu jsme si sedli s majitelem a dohodli se na tom, že se přesunu do trošku jiné pozice. Je to pro mě něco nového, ale těším se, že si vyzkouším trochu jinou roli a naše spolupráce s Baníkem bude pokračovat," řekl Petržela na klubovém webu.

Nového trenéra Baník zatím nemá. Podle některých informací patří k horkým kandidátům na uvolněné křeslo dosavadní kouč druholigového Znojma Radim Kučera. Spekuluje se, že by mohl být ve hře i návrat Martina Svědíka z Mladé Boleslavi. Mezi volnými trenéry je Roman Pivarník, o kterého má ale zájem Jihlava.

"Čas nás aktuálně nějak netlačí. Máme tři týdny do začátku přípravy, kterou už pochopitelně nový trenér zahájí. V tomto mezidobí chceme přivést nového kouče," uvedl Vrťo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme