'Slabí lidé se mě snaží zastrašit.' Fotbalista Matuidi byl znovu terčem rasistických urážek

Fotbalový záložník Juventusu Turín Blaise Matuidi uvedl, že byl v sobotním duelu italské ligy na hřišti Cagliari obětí rasistických urážek. Stalo se tak ve druhém zápase Serie A po sobě.

Turín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Juventusu Blaise Matuidi

Záložník Juventusu Blaise Matuidi | Foto: Alberto Lingria | Zdroj: Reuters

„Slabí lidé se mě snaží zastrašit nenávistí. Podobných lidí mi může být pouze líto, dávají špatný příklad ostatním. Fotbal je cestou k šíření rovnosti, vášně a inspirace. Proto jsem tady. Mír,“ okomentoval situaci francouzský středopolař na facebooku.

Fanoušci Lazia po skandálu s urážlivými nálepkami s Annou Frankovou při zápase hajlovali

Číst článek

Za podobný přečin proti Matuidimu z 30. prosince byl potrestán Hellas Verona podmíněným částečným uzavřením stadionu a pokutou 20 tisíc eur (přes půl milionu korun).

Sardinský celek odepsal hráči na twitteru. „Jsi velký hráč a příklad pro mladé lidi. Chtěli bychom se ti omluvit, pokud jsi byl napaden v Sardegna Areně kvůli barvě pleti. Rasismus nemá se sardinským lidem nic společného. Pouze neznalost může být vysvětlením takového chování. Respekt.“

Juventus v Cagliari vyhrál 1:0 po gólu Federica Bernardeschiho ze 74. minuty. V tabulce je obhájce titulu na druhém místě s jednobodovým mankem na vedoucí Neapol.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme