Trenér Šilhavý končí ve fotbalové Slavii, vedení klubu ho odvolalo i s asistenty

Jaroslav Šilhavý končí jako trenér ve fotbalové Slavii. Na svém twitterovém účtu to oznámil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Šilhavého odvolání je reakcí na neuspokojivé podzimní výkony mužstva. Společně se Šilhavým končí i jeho asistenti Jiří Chytrý a Milan Veselý. Zároveň prý Slavia finalizuje jednání s novým trenérem.

Praha (Aktualizováno: 17:15 19. 12. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý

Jaroslav Šilhavý už nebude trenérem Slavie. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Jaroslavu Šilhavému patří obrovské poděkování za všechny úspěchy, kterých se Slavií dosáhl. Na loňský nečekaný titul nikdo z nás nezapomene podobně jako na neuvěřitelně dlouhou sérii zapasů bez porážky. Je a bude respektovanou osobností v historii Slavie,“ poděkoval předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

O odvolání trenéra se po podzimní části sezony, v níž Slavia nepostoupila ze základní skupiny Evropské ligy a z druhého místa ligové tabulgy ztrácí na vedoucí Plzeň propastných čtrnáct bodů, diskutovalo už delší dobu.

Nezmar podepsal smlouvu ve Slavii, sportovním ředitelem se stane na začátku prosince

Číst článek

„Chceme posunovat Slavii k nejvyšším fotbalovým metám. Vyhodnocení podzimní sezony nám také ukazuje, že musíme provést více organizačních, procesních a personálních změn, které vytvoří kvalitativně lepší podmínky pro doplňování a činnost trenérů a celého A-týmu. Ten je nyní v rukou nového sportovního ředitele Jana Nezmara, který dostává pravomoc sestavit si tým sportovního úseku dle svého zvážení,” dále uvedl Tvrdík.

Šestapadesátiletý Šilhavý převzal mužstvo Slavie v září 2016 po Dušanu Uhrinovi mladším, do konce sezony v lize ani jednou neprohrál a oslavil se Slavií první mistrovský titul od roku 2009.

Nastoupí Trpišovský?

Jako o nejžhavějším kandidátovi na nového kouče sešívaných se nejčastěji mluví o současném trenérovi Liberce Jindřichu Trpišovském.

Ten by tak navázal na spolupráci se sportovním ředitelem Janem Nezmarem, který do Slavie přišel začátkem prosince právě z Liberce.

Jednačtyřicetiletý Trpišovský za dobu svého působení ve Slovanu dokázal s týmem dvakrát projít do základní skupiny Evropské ligy, v domácí soutěži obsadil se Severočechy třetí a deváté místo a nyní po podzimu jeho svěřenci figurují na čtvrté pozici.

Trpišovský je žádaným trenérem díky modernímu fotbalu, který Liberec hraje, i díky tomu, že ve Slovanu každý půlrok musel pracovat s výrazně obměněným týmem.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme