Policie vyšetřuje smrt fanouška Havířova jako ublížení na zdraví, okolnosti konfliktu nechce komentovat

Smrt fanouška havířovského hokejového klubu policie vyšetřuje jako ublížení na zdraví. Kriminalisté zatím nikoho neobvinili, řekla ve středu mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Muž v sobotu utrpěl zranění mimo stadion, údajně po konfliktu s ochrankou. Policie to ale dosud nepotvrdila. Zraněný zemřel později v nemocnici.

Tento článek je více než rok starý.

Havířov (Karvinsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie

Případ převzali od karvinských kolegů krajští kriminalisté (ilustrační foto). | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Případ násilného konfliktu jednačtyřicetiletého fanouška a pravděpodobně člena ochranky si ve středu od karvinských kolegů převzali krajští kriminalisté.

V nižších hokejových soutěžích přibývá problémů v hledišti, svaz připravuje opatření

Číst článek

„Policisté budou nadále pokračovat v prověřování veškerých okolnosti týkajících se fyzického kontaktu dvou mužů. Jeden z nich měl utrpět zranění, kterým následně podlehl. Věc je prověřována pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví,“ uvedla Štětínská. Dodala, že policisté nyní čekají například na výsledky pitvy.

Příčiny konfliktu a ani to, zda se případ týká pracovníka bezpečnostní agentury, která zajišťovala pořádek na stadionu, policie komentovat nechce. Prezident klubu Jaroslav Mrowiec jen oznámil, že klub změnil bezpečnostní službu.

„Pro dnešní (středeční, pozn. red.) zápas jsme oslovili agenturu, která zajišťuje zápasy Vítkovic. Předpokládám, že se s ní domluvíme i na všech ostatních zápasech této sezony,“ uvedl Mrowiec.

Odmítl spekulace, že agenturu, která dosud zápasy hlídala, vlastnil. „Jsem spolumajitelem jiné bezpečnostní agentury. Ta ale nikdy naše zápasy nehlídala. Důvodem je možný střet zájmu,“ řekl. Osobně považuje událost za velkou tragédii, která klub zasáhla. Více se ale k případu s ohledem na policejní vyšetřování vyjadřovat nechtěl.

Tragickou smrt fanouška, který zemřel v době sobotního zápasu 18. kola Chance ligy s Frýdkem-Místkem v blízkosti stadionu, si vedení klubu, hráči i další příznivci připomenou ve středu v 18.00 minutou ticha před zápasem s Litoměřicemi.

V blízkosti stadionu vzniklo pietní místo, kam lidé nosí svíčky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme