Fedotov chytal i přes zákaz a smlouvu s Philadelphií zápas v KHL. Mezinárodní federace chystá sankce

Ruský hokejový brankář Ivan Fedotov navzdory zákazu od mezinárodní federace nastoupil v zápase Kontinentální ligy a hrozí mu další trest. Představitelé IIHF na svém webu uvedli, že kvůli porušením sankcí postoupí případ disciplinární komisi a zároveň potrestali klub CSKA Moskva pokutou 5000 švýcarských franků (125 tisíc korun).

Curych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Fedotov

Ivan Fedotov | Zdroj: Profimedia

IIHF v srpnu zakázala vítězi Gagarinova poháru i stříbrnému olympijskému medailistovi Fedotovovi chytat do prosince za porušení smlouvy.

Ruský brankář Fedotov se nevzdává snu o NHL. Proti odvedení do armády se bude bránit u soudu

Číst článek

Tu má podle federace platnou s Philadelphií Flyers v NHL, přesto po návratu z nucené vojenské služby se upsal CSKA. Zákaz činnosti mu platí od 1. září, v pátek přesto odchytal úvodní zápas Kontinentální ligy proti Kazani.

„Vzhledem k tomu, že jeho účast znamená porušení rozhodnutí IIHF, postoupíme to své disciplinární komisi,“ zvedli zástupci mezinárodní federace.

„A protože mu to klub i ruská federace umožnily bez platného transferu, jak je požadováno v mezinárodním přestupním řádu, uděluje IIHF pokutu 5000 franků ruské federaci,“ dodali. Hokejisté CSKA zahájili sezonu prohrou s Kazaní 2:5, další zápas odehrají v neděli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme