Francouz střídal zraněného Kuempera a vychytal Coloradu vítězství, Faksa se trefil za Dallas

Hokejový útočník Radek Faksa pomohl gólem v úvodním kole play-off NHL k výhře Dallasu 4:2 nad Calgary a k vedení 2:1 na zápasy. Pavel Francouz nahradil ve dvacáté minutě v brankovišti Colorada zraněného Darcyho Kuempera a osmnácti zákroky přispěl k výhře týmu 7:3 v Nashvillu. Vítěz Západní konference vede v sérii už 3:0.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz v dresu Colorada.

Pavel Francouz v dresu Colorada. | Foto: Christopher Hanewinckel | Zdroj: Reuters

Filip Chytil asistoval u jedné branky New Yorku Rangers, který podlehl v Pittsburghu 4:7 a prohrává 1:2 na zápasy. Florida utrpěla ve Washingtonu debakl 1:6 a prohrává v sérii 1:2.

Faksa otevřel v deváté minutě tečí skóre, ale Calgary otočilo brankami Trevora Lewise a Eliase Lindholma na 2:1. Hrdinou zápasu se stal Joe Pavelski, který dvěma góly překlopil opět vedení na stranu Dallasu. Vítězství zpečetil sekundu před koncem Roope Hintz.

Kuempera zranil nechtěně Ryan Johansen, jehož hokejka prošla skrz mřížku helmy a zasáhla gólmana Colorada do oka. Francouz si tak poprvé zachytal v letošním play-off a pustil dvě branky.

Colorado vedlo trefami Artturiho Lehkonena a Nathana MacKinnona 2:0, za Nashville smazali manko Matt Duchene a Eeli Tolvanen, který překonal Francouze z levého kruhu. V polovině zápasu se prosadil hostující útočník Gabriel Landeskog. Predators vyrovnali střelou Romana Josiho od modré čáry, ale na další branku Landeskoga už nenašli odpověď. Náskok postupně zvyšovali Nazem Kadri, Devon Toews a Valerij Ničuškin na konečných 7:3.

Chytil asistoval u branky Kaapo Kakka, který v páté minutě rychle reagoval na vedoucí gól Brocka McGinna. Ještě v úvodní třetině ale Pittsburgh odskočil na 4:1, trefili se Jeff Carter a dvakrát Evan Rodrigues. Prostřední část patřila Rangers a po brankách Franka Vatrana, Artěmije Panarina a Andrewa Coppa bylo skóre opět nerozhodné. Zápas rozhodl v 52. minutě Danton Heinen a výhru pojistili v závěru Jake Guentzel a Jeff Carter góly při power play.

1. kolo play-off NHL:
Východní konference - 3. zápasy:
Washington - Florida 6:1 (stav série: 2:1), Pittsburgh - New York Rangers 7:4 (stav série: 2:1)

Západní konference - 3. zápasy:
Nashville - Colorado 3:7 (stav série: 0:3). Dallas - Calgary 4:2 (stav série: 2:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme