Palát připravil dva góly a Tampu dělí jedna výhra od semifinále NHL, Krejčího trefa Bostonu nestačila

Hokejový útočník Ondřej Palát pomohl dvěma přihrávkami k výhře Tampy Bay 6:4 nad Carolinou. Obhájci Stanleyova poháru se tím ujali v sérii vedení 3:1 a dělí je jedno vítězství od postupud do semifinále NHL. David Krejčí vstřelil po asistenci Davida Pastrňáka svůj první gól v letošním play off, kterým ale neodvrátil prohru Bostonu 1:4 na ledě New Yorku Islanders. Série je mezi oběma týmy vyrovnaná 2:2 na zápasy.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejista v dresu Tampy Bay Ondřej Palát se se spoluhráčem Anthonym Cirellim slaví gól do sítě Dallasu

Ondřej Palát se raduje | Foto: Perry Nelson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Palát připravil první a poslední gól utkání. Po jeho přihrávce zakončoval Brayden Point v 15. minutě do prázdné branky a ve třetí třetině v přečíslení dva na jednoho uvolnil Nikitu Kučerova, který střelou bez přípravy stvrdil výhru Tampy Bay. Palát bodoval poprvé v sérii a v letošním play off má na kontě pět bodů (2+3).

Nepřekonaný Price vychytal nulu a Montreal navýšil vedení v sérii, Colorado poprvé v play-off prohrálo

Číst článek

Zbylých osm gólů padlo v divoké druhé třetině. Carolina v rozmezí 25. až 33. minuty skórovala čtyřikrát.

Nejdříve Teuvo Teräväinen s Jesperem Fastem otočili během 39 sekund na 2:1 a na vyrovnání Stevena Stamkose odpověděli dalšími slepenými trefami obránci Dougie Hamilton s Jacobem Slavinem.

Závěr třetiny ale vyzněl pro Tampu Bay a Mrázka postupně překonal Kučerov, Tyler Johnson a Stamkos. Domácí si v zápase pomohli i třemi využitýmu přesilovými hrami.

Sestřih ze zápasu Tampa Bay - Carolina:

Islanders vyrovnali sérii

Pastrňák trefil v závěru první třetiny jen tyč odkryté branky, ale ve 24. minutě stál u zrodu prvního gólu zápasu. Po jeho zblokované střele vznikl před brankou závar a Krejčí z pravé strany z dorážky otevřel skóre.

Islanders si vzali ještě trenérskou výzvu kvůli nedovolenému bránění Brada Marchanda brankáři Semjonu Varlamovovi, ale gól platil. Pastrňák si tak připsal jedenáctý bod (5+6) v letošním play off, Krejčí šestý (1+5).

Hlavním strůjcem obratu byl Matthew Barzal, po jehož přihrávce zpoza branky vyrovnal z blízka Kyle Palmieri. Barzal poté v 54. minutě zápas rozhodl, když se k němu odrazila zblokovaná střela a pohotovou střelou z levého kruhu překonal Tuukku Raska. Zbývající dva góly dali při hře bez brankáře Casey Cizikas a Jean-Gabriel Pageau.

Sestřih ze zápasu NY Islanders - Boston Bruins:

2. kolo play off NHL:

Východní divize - 4. zápas:

New York Islanders - Boston 4:1 (stav série: 2:2)

Centrální divize - 4. zápas:

Tampa Bay - Carolina 6:4 (stav série. 3:1)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme