Vítkovice v úvodním předkole play off přetlačily Kometu v prodloužení, zápas rozhodl Lakatoš

Hokejisté Vítkovic vstoupili do předkola play off extraligy s Kometou Brno vítězstvím 2:1 v prodloužení. Hosté sice pět minut před koncem řádné doby na vedoucí gól Lukáše Kováře zareagovali vyrovnávací tečí Petera Schneidera, ale z první akce prodloužení rozhodl vítkovický střelec Dominik Lakatoš. Druhé utkání se bude hrát v Ostravě ve čtvrtek od 15.00.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Lakatoš z Vítkovic se raduje z vítězného gólu. Vlevo je Robert Flick z Vítkovic.

Dominik Lakatoš z Vítkovic se raduje z vítězného gólu. Vlevo je Robert Flick z Vítkovic. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Od začátku do konce to bylo velice vyrovnané utkání, v jehož závěru jsme byli šťastnější. Byla to velká taktická bitva, jsme rádi, že jsme se dostali do vedení. Zvládli jsme to dobře, co se týče disciplíny i taktiky. Vyhráli jsme první zápas, ale ve čtvrtek je nový den,“ konstatoval vítkovický trenér Miloš Holaň.

Je to cenná trofej, na kterou ale málokdo sáhne. Ani hokejisté Sparty se Prezidentského poháru nedotkli

Číst článek

Domácí do série nastoupili i se svým nejlepším kanonýrem Lakatošem, který poslední zápas nedohrál pro zranění a jeho účast byla nejistá, zato jim scházel zdravotně indisponovaný gólman Svoboda.

A jeho zástupce Dolejš musel čelit vyložené šanci soupeře jako první. Hosté ve 12. minutě získali puk z vítkovického držení ve svém útočném pásmu, Bondra zůstal sám před brankou, ale nadvakrát jen nechal vyniknout Dolejše.

Zápas nesl všechny znaky úvodu play off - hodně soubojů, srážek před brankami, důraz na obranu a jen málo gólových šancí. Další významnější ohrožení Dolejše měl v 31. minutě na svědomí Mueller, ale i s jeho švihem si domácí brankář poradil. "Vítkovice hrají tvrdě, do těla, dostávají puky do brány, ale přesto si myslím, že dneska jsme byli lepší. Musíme to ukázat i zítra," řekl Schneider.

Domácí sice byli střelecky aktivnější, ale první opravdovou šanci si připravili až v závěru druhé části. Werbik se nezadržitelně prodral kolem mantinelu a do přihrávky zpoza brány se mezi kruhy v čase 38:58 nechytatelně opřel obránce Kovář a otevřel účet série.

Ani první gól utkání na urputném charakteru partie vůbec nic nezměnil. Brno se sice tlačilo do ofenzívy, Vítkovice však bez potíží odolávaly a vypadalo to, že by zápas mohly zvládnout.

Pět minut před koncem řádné doby ale nenápadnou akci v důležitý gól změnila Schneiderova teč po Zámorského nahození puku na branku.

„Bylo to moje první střídání s tou lajnou. Měli jsme pokyny, ať chodíme do brány. Není to o štěstí, ale tvrdá práce,“ řekl Schneider, který se do elitní formace posunul po odstoupení Muellera.

Došlo tak na prodloužení, které však záhy skončilo. Hned první akce přinesla gól Vítkovic: Lakatošovo nahození ze středního pásma Vejmelka neudržel, Hruška puk vrátil před branku na Lakatoše, který blafákem rozhodl v čase 60:16.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 53. Kvasnička (Eberle, Jiříček) - 8. J. Káňa (Nahodil, Navrátil), 25. J. Káňa (Nahodil). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Hynek, Kajínek. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. Bez diváků. Stav série: 0:1.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 39. L. Kovář (Werbik, Fridrich), 61. Lakatoš (J. Hruška) - 55. Schneider (Zámorský, F. Král). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Rampír, Zíka. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Bez diváků. Stav série: 1:0.

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. O. Roman (O. Rohlík), 37. A. Kosticyn (T. Zohorna, Camara) - 51. Flek (Šenkeřík). Rozhodčí: Kika, Obadal - Brejcha, Špringl. Vyloučení: 6:5, navíc Poulíček - Pulpán oba 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 1:0.

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Jergl (Blain), 52. Kelly Klíma (Jergl, Nedomlel). Rozhodčí: Hodek, Pražák - Ganger, Klouček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 1:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme