Policisté při mistrovství řešili především podvody se vstupenkami. Záchranáři v neděli ošetřili přes 60 lidí

Policisté zajistili při hokejovém mistrovství světa více než 730 falešných vstupenek. Podvodní prodejci způsobili škodu téměř 2,6 milionu korun. Policie to v pondělí uvedla na sociální síti X. Jinak hodnotí policisté šampionát jako poklidný, nasadili na něj přes 8600 příslušníků. Žádnou závažnější situaci nemuseli podle vyjádření na síti X řešit ani hasiči. I finále se obešlo bez problémů.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci na Staroměstském náměstí slaví gól

Při mistrovství světa v hokeji zasahovalo 8600 policistů (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Policie pogratulovala hokejistům k úspěchu. „Skvělé výkony hokejistů, úžasná atmosféra na zápasech a celkově (z našeho pohledu) poklidná událost bez výrazných narušení veřejného pořádku,“ uvedli policisté. Zároveň poděkovali návštěvníkům mistrovství za vstřícnost, pochopení a sportovní nadšení.

Dodali, že vyjma podvodů se vstupenkami zaregistrovali 23 trestných činů. Prodej falešných lístků označila policie za „jedinou kaňku na celkovém obraze“.

„Gratulujeme našemu českému hokeji a děkujeme fanouškům za to, že jsme během celého mistrovství nemuseli řešit nic závažného. A to ani na Staroměstském náměstí při sledování finále,“ napsali hasiči.

Pražští záchranáři ošetřili v neděli večer na Staroměstském náměstí, kde hokejoví fanoušci sledovali česko-švýcarské finále mistrovství světa, 23 lidí. Pět z nich převezli do nemocnice. V O2 areně a fanzóně během zápasu ošetřili 43 lidí, přičemž dva skončili ve zdravotnických zařízeních. Nikdo nebyl v ohrožení života, uvedla na síti X záchranná služba.

Nedělní finále sledovalo podle pořadatelů na Staroměstském náměstí 15 000 lidí. Hlavní město posílilo provoz tramvají a prodloužilo provoz metra o hodinu. Na místě byli k případným zásahům připraveni policisté, strážníci, záchranáři i hasiči.

Čeští hokejisté ve finále domácího turnaje v Praze v neděli večer vyhráli nad Švýcarskem 2:0 a dosáhli na zlato poprvé od triumfu v roce 2010 v Kolíně nad Rýnem a Mannheimu. Oslavy zisku titulu mistrů světa si hokejisté budou moct v pondělí vychutnat s fanoušky na Staroměstském náměstí, začátek akce je naplánovaný na 17.00.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme