Osm desetin od medaile. Ledecká je v kombinaci čtvrtá, před slalomem se ale zranila a jela přes bolest

Česká snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká skončila v kombinaci na zimních olympijských hrách v Pekingu na čtvrtém místě. V první části zaostala ve sjezdu za Rakušankou Scheyerovou pouze o setinu. Klíčový byl ale slalom, který zajela dobře, na medaili to ale nestačilo. Před závěrečnou jízdou se navíc zranila a slalom absolvovala s bolestmi. Tereza Nová dojela čtrnáctá a zlato získala po skvělé slalomové jízdě Švýcarka Michelle Gisinová.

Peking (Aktualizováno: 9:51 17. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká v kombinační soutěži při závěrečném slalomu

Ester Ledecká v kombinační soutěži při závěrečném slalomu | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Kombinaci odstartoval sjezd. Ledecká na trati The Rock při zaváhala hned v úvodní pasáži, kde musela korigovat stopu a ztratila několik desetin. Pak ale jela bez větších problémů včetně kritického místa, které ji zradilo v úterním samostatném sjezdu.

Před její čas 1:32,43 se dostala jen další spíše rychlostní specialistka Scheyerová, a to o jednu setinu. 

Ledecká po nevydařeném sjezdu: Asi jsem tam nebyla v dobré pozici a trochu mě to tam zamáčklo

Číst článek

„Musím se jít naučit slalom,“ poznamenala česká reprezentantka, která má na trénink této disciplíny minimum času.

Proto se po kombinačním sjezdu nezdržovala s novináři a spěchala na vedlejší slalomový kopec, na kterém odstartovala jako druhá hned po Scheyerové.

Slalom a těsně bez medaile

A po skvělém výkonu předčila Rakušanku téměř o jednu vteřinu. Ohrozit ji mohla smolařka her, americká favoritka Schiffrinová. Ta ale závod opět nedokončila, na letošní olympiádě už potřetí.

O potenciální zlato však Ledeckou připravila už v osmé jízdě Italka Brignoneová, manko stáhla a ještě si vytvořila náskok osmi desetin. Přes ni se ještě přehnaly Švýcarky, a to stříbrná Wendy Holdenerová a s náskokem přes vteřinu zlatá Michelle Gisinová.

Českou trojnásobnou olympijskou vítězku tak závodnice odsunuly těsně pod stupně vítězů na čtvrtou pozici s mankem 2,65 sekundy. I tak je to prozatím třetí nejlepší český výsledek na letošních hrách. 

Zranění a slzy

S umístěním byla Ledecká spokojená, přesto opouštěla areál v slzách a ani nepromluvila s novináři. Před závěrečným slalomem se totiž zranila při rozjíždění. 

„Dlouho jsme se rozhodovali, jestli nastoupí. Asi ve čtvrté bráně vyjela kvůli bolestem,“ prozradil její fyziterapeut Michal Lešák v rozhovoru pro Radiožurnál.

‚Myslím, že na snowboarďačku dobrý.‘ Ledecká je s pátým místem ze superobřího slalomu spokojená

Číst článek

Zranění ve spodní části těla dále nespecifikoval. „Byla to souhra několika okolností, určitě toho těžkého programu a nešťastné náhody. Musíme si na to ve vesnici sednout s doktory i dalšími a zjistit, co se vlastně stalo,“ dodal. 

„Ona samozřejmě radost má, daleko víc to snižuje bolest. Je z toho nadšená,“ popsal pocity Ledecké po závodě Lešák. 

apr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme