‚Nic není nemožné‘. Sáňkař za tři měsíce vyléčil hororové zranění, za olympiádu děkoval v nemocnici

Polský sáňkař Mateusz Sochowicz navštívil tento týden podruhé v sezoně univerzitní nemocnici v Pekingu. V listopadu mu tam lékaři ošetřili zlomenou čéšku a řeznou ránu až ke kosti. Nyní jim závodník přišel poděkovat, že mu zachránili naději na olympijskou účast. Na hrách nakonec závodit bude.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polský sáňkař Mateusz Sochowicz po nehodě v nemocnici v Pekingu

Polský sáňkař Mateusz Sochowicz po nehodě v nemocnici v Pekingu | Foto: Beijing Organising Committee for the 2022 Olympic and Paralympic Winter Games | Zdroj: Reuters

„Nejprve jsem měl hrozný vztek na lidi, kteří mi ublížili, nakonec jsem si ale řekl, že to nikdo neudělal schválně. Chyby se stávají. Jsem tvrdý, vyrovnal jsem se s tím,“ citovala Sochowicze agentura AP.

Polský sáňkař, který se zranil na olympijské trati, musel domů kvůli covidu letět nákladním letadlem

Číst článek

Polský sáňkař narazil na podzim minulého roku při testování olympijské trati do kovové bariéry, která mu nečekaně zablokovala dráhu. Jak se to mohlo stát? Podle Mezinárodní sáňkařské federace selhání lidského faktoru.

Sochowicz vyvázl se zlomenou levou kolenní čéškou a řeznou ránou až ke kosti. Začala přísná rehabilitace. Několik dnů po operaci nemohl chodit nebo ohnout koleno. 

Navzdory všem komplikacím se ale neuvěřitelně rychle zotavil a vyhlíží začátek olympijských her. Ještě před závody ale navštívil v čínské metropoli lékaře, kterým za účast pod pěti kruhy vděčí.

Po páteční přípravě má za sebou už šest tréninkových jízd a v sobotu odstartuje do olympijského závodu, který se pro něj před třemi měsíci zdál téměř ztracený.

ČTK, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme