Úterní program na olympijských hrách: po odkladech se do akce konečně dostanou sjezdaři, čeká je kombinace

Po dvou odložených závodech by v úterý v Pchjongčchangu konečně měl začít olympijský program ve sjezdovém lyžování, ovšem pokud se počasí neumoudří, zřejmě dojde na další odklad. Podle plánu by se měl jet ve 3.30 českého času sjezd a v sedm hodin následně slalom. Česká účast bude dále v běhu na lyžích, na programu je sprint mužů i žen.

Pchjongčchang (Aktualizováno: 5:52 13. 2. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý běžec na lyžích Aleš Razým

Bývalý běžec na lyžích Aleš Razým | Zdroj: ČTK

Českého diváka čeká v úterním olympijském programu ve srovnání s předchozími třemi dny méně potenciálně medailově úspěšných závodů. Biatlonisté mají volno, hokejový turnaj ještě nezačal a snowboardistky Eva Samková a Ester Ledecká se také na své závody teprve chystají.

Největším favoritem kombinačního závodu ve sjezdovém lyžování je zřejmě Francouz Alexis Pinturault, dále norští sjezdaři Kjetil Jansrud a Aksel Lund Svindal. Největší hvězda tohoto sportu Marcel Hirscher pojede kombinaci prý spíše jako trénink.

Na startu ve 3.30 českého času byla i česká trojice Filip Forejtek, Jan Zabystřan a Ondřej Berndt.

V 9.30 českého času odstartuje kvalifikace nejkratší běžecké disciplíny. Favorité mezi muži i ženami se budou tradičně rekrutovat ze severských zemí. Češi mohou nasadit do kvalifikace po třech do obou kategorií. Martin Jakš a Petra Nováková mezi nimi však nebudou.

Ženské sáňkařky včetně Terezy Noskové, která je průběžně 27. dokončí druhou polovinu své soutěže. Jejich soutěž začíná v půl dvanácté.

Program úterních soutěží zimních olympijských her (kvalifikace s českou účastí a finále):

  • 3.30 Alpské lyžování - kombinace muži, sjezd (Ondřej Berndt, Filip Forejtek, Jan Zabystřan).
  • 7.00 Alpské lyžování - kombinace muži, slalom
  • 9.30 Běh na lyžích - sprint klasicky muži a ženy, kvalifikace (Michal Novák, Miroslav Rypl, Aleš Razým – Kateřina Beroušková, Karolína Grohová, Petra Hynčicová).
  • 11.30 Saně - individuální závod ženy, 1. a 2. jízdy (Tereza Nosková).
  • 13.25 Běh na lyžích - sprint klasicky muži a ženy, finále

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme