VIDEO: Jakobsen na Tour ukázal, jak trpí spurtéři v kopcích. V cíli horské etapy téměř zkolaboval

Nizozemský cyklista Fabio Jakobsen měl co dělat, aby vůbec dojel do cíle 17. etapy letošní Tour de France. Pětadvacetiletý spurter nakonec proťal cílovou pásku jen 18 vteřin před tím, než by ho pořadatelé kvůli nesplnění časového limitu museli ze startovní listiny vyřadit.

Peyragudes (Francie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V pyrenejském lyžařském středisku Peyragudes na Jakobsena čekali stájoví kolegové Yves Lampaert a Florian Sénéchal, kteří netrpělivě vyhlíželi, jestli se jejich parťákovi podaří protnou pomyslnou cílovou pásku v limitu. Podařilo se, ale Jakobsen neslavil.

Pogačar v dojezdu na vrchol těsně ušlapal Vingegaarda a má etapu, dál ale ztrácí přes dvě minuty

Číst článek

Ne snad, že by cyklista, který si na letošní Tour připsal etapové vítězství poté, co se v před dvěma lety ošklivě zranil v závodě Kolem Polska, slavit nechtěl, ale zkrátka nemohl.

Jakobsen se po projetí cílovou bránou sotva udržel na kole a u postranní bariéry ho podpírali i členové realizačního týmu stáje Quick-Step Alpha Vinyl.

Celodenní dřina

Posledních 200 metrů závěrečného stoupání trvalo Jakobsenovi více než minutu.

„Celý den si nastavil tempo, které chtěl jet, ale tohle je Tour de France a my všichni víme, že limity jsou opravdu těsné,“ prohlásil po etapě, kterou ovládl Slovinec Tadej Pogačar, ředitel Quick-Stepu Tom Steels.

Jakobsen dostal před startem Tour přednost před legendárním Markem Cavendishem, který se do nominace Quick-Step Alpha Vinyl nevešel a nedostal tak příležitost osamostatnit se v čele s nejvíce etapovými vavříny na „Staré dámě“.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme