Judista Krpálek si přetrhl vazy v kotníku. Přesto věří, že mistrovství světa stihne

Judista Lukáš Krpálek si v tréninku přetrhl vazy v kotníku. Olympijský vítěz z Ria de Janeiro tak s největší pravděpodobností přijde o mistrovství světa v Budapešti, kde má startovat za 18 dní. Nohu má nyní v sádře. Věří nicméně, že by šampionát mohl stihnout.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Lukáš Krpálek

Judista Lukáš Krpálek | Foto: Herbert Slavík

„Závěrečná příprava před MS nám úplně nedopadla... V tréninku jsem si přetrhal vazy v kotníku, a tak můžu jen doufat, že se brzy uzdravím a třeba to MS stihnu," napsal Krpálek na svém facebooku.

Krpálek v Japonsku ladí formu na MS, povedla se mu nová technika

Číst článek

Zranění si přivodil v pondělí na soustředění v Hranicích na Moravě, kde měl do konce týdne ladit formu na šampionát. Místo toho musel tři dny po ročním výročí zlaté medaile z olympiády k lékařům.

Šestadvacetiletý Krpálek do loňska zápasil ve váze do 100 kilogramů a za sedm měsíců po přestupu do nejvyšší kategorie se dokázal probojovat mezi elitu až na čtvrté místo světového žebříčku. V Budapešti by tak byl mezi nasazenými s velkou šancí na úspěch.

Letos už ovládl turnaje Grand Prix v Antalyi a v Chu-che-chao-tche. Navíc byl třetí na evropském šampionátu ve Varšavě a pátý na Grand Prix v Düsseldorfu, což mu dohromady vyneslo 2002 bodů. Více v nejtěžší váze získal letos jen Brazilec David Moura, který si připsal 2060 bodů, když mu výrazně pomohlo tisíc bodů za triumf na Grand Prix v Jekatěrinburgu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme