Adetokunbo nasázel 35 bodů Chicagu a dotáhl Milwaukee k výhře, Toronto překvapilo obratem

Basketbalisté Milwaukee při návratu Damiana Lillarda porazili Chicago 118:109. Janis Adetokunbo k výhře přispěl 35 body a 11 doskoky, Bobby Portis dosáhl na double double s 19 body a deseti doskoky. I díky 39 bodům Pascala Siakama vyhrálo v NBA rovněž Toronto, přestože proti Washingtonu prohrávalo už třiadvacetibodovým rozdílem. Tým Raptors po obratu slavil vítězství 111:107.

Milwaukee Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Milwaukee Bucks Janis Adetokunbo vede přes útočníka Chicaga Bulls Patricka Williamse

Útočník Milwaukee Bucks Janis Adetokunbo vede přes útočníka Chicaga Bulls Patricka Williamse | Foto: Benny Sieu | Zdroj: Reuters

Siakamův pondělní výkon byl jeho nejlepším v sezoně, z 39 bodů dal dvaadvacet ve třetí čtvrtině. V poločase přitom Toronto prohrávalo o 19 bodů. Ještě necelých šest minut před koncem vedli Wizards 107:95, ale pak už nedali ani koš. Z pole zahodili posledních deset střel.

„Dokázali jsme nakonec vyhrát, ale prohrávat po půlce o devatenáct, to nechcete,“ řekl srbský kouč Toronta Darko Rajakovič. Jeho svěřenci z 20 tříbodových pokusů proměnili pouhé čtyři. Washington zradila střelba v závěru, v poslední čtvrtině dali Wizards 16 bodů.

Adetokunbo odehrál necelých 35 minut, nejvíc z týmu Bucks. „Byl po celou dobu fenomenální. Potřebovali jsme ho, a tak vzal utkání do svých rukou,“ chválil řeckou hvězdu trenér Adrian Griffin. Lillard naopak po dvou vynechaných duelech kvůli lýtku nasbíral pouze 12 bodů, z pole mířil přesně jen třikrát. V dresu Bulls se nejvíce činil Nikola Vučevič s 26 body.

Boston v TD Garden odehrál s New Yorkem vyrovnaný poločas, ten druhý už Celtics ovládli 62:45. Křídelní hráč Jayson Tatum dal jen ve čtvrté čtvrtině 17 bodů, celkem jich nasbíral 35 včetně pěti trojek, a byl strůjcem výhry 114:98. Přitom na začátku z osmi tříbodových pokusů sedm minul, ale pak dal čtyři trojky za sebou.

Basketbalisté Bostonu stříleli s úspěšností přes 50 procent a udrželi Knicks na necelých 42 procentech. K Tatumovi se přidali Jaylen Brown s 22 body a Kristaps Porzingis s jednadvaceti. Domácí tým celé utkání odtáhl pouze v osmi hráčích.

Výsledky NBA:

Boston - New York 114:98, Milwaukee - Chicago 118:109, Sacramento - Cleveland 132:120, Toronto - Washington 111:107.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme