Kraulařka Apostalon postoupila do semifinále, Micka bude bojovat o medaile

Anika Apostalon postoupila do semifinále na padesátimetrové trati šestým nejrychlejším časem do semifinále. Kraulař Jan Micka se poprvé ve své kariéře dostal do finále trati na 1500 metrů na mistrovství světa v krátkém bazénu.

Chang-čou/Čína Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anika Apostalon

Anika Apostalon | Foto: Beáta Mašková

Rodilá Američanka, která má od loňského podzimu i české občanství, zaplavala na padesátimetrové trati šestý nejrychlejší čas a jen těsně zaostala za českým rekordem. V hodnocení svého závodu ale byla Apostalon dost kritická.

Znakařka Kubová skončila na padesátce desátá, finále mistrovství světa jí uniklo

Číst článek

„Dá se to zlepšit. Start se mi zdál čistý. Semifinále stačí, ale musím změnit ještě posledních patnáct metrů. Tempo a taky záběr. Musí být ještě trochu víc silný a taky nádech byl moc dlouhý,“ řekla pro Radiožurnál českoamerická plavkyně.

V dopolední programu se představil i Jan Micka. Ten původně skončil v své rozplavbě pátý a už se smiřoval s devátým nepostupovým místem. Nakonec jeho čas 14:33,15 stačil na osmou příčku a postup. Devátý Rus Jaroslav Potapov ztratil na českého plavce necelých sedm desetin sekundy.

„Nemohl jsem ze sebe deset minut kloudné slovo, protože jsem měl úplně knedlík v krku, brečel jsem štěstím a nechápal jsem, jak se tohle mohlo stát. Byl jsem hodně překvapený,“ popisoval Micka své pocity po závodu.

“Budu devátý. Jo. Tak nic...,” hlesl v mixzóně Jan Micka, smířil se s osudem a... pak si utíral slzy štěstí. “Dostal si od Boha druhou šanci,” vítal ho šéftrenér reprezantace po postupu do finále z 8. místa.

06:10 – 15. 12. 2018

2

mch, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme