‚V této době jsou každé závody zázrak.‘ Čeští plavci mohli po půl roce poměřit síly v Pardubicích

Po více než půl roce mohli čeští plavci závodit v tuzemském bazénu. Plavání je sportem, který opatření proti šíření koronaviru zdevastovala, a čeští reprezentanti často museli za tréninkem jezdit do zahraničí. Proto pro ně Velká cena Pardubic byla ještě větším svátkem, než tento hlavní jarní závod obvykle bývá.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Franta

Tomáš Franta | Foto: Beáta Mašková

Půl roku čekali, než si plavci díky výjimce ministerstva zdravotnictví opět v českém bazénu zazávodili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak reagovali plavci na první závody v Česku po půlroční pauze

„V této době jsou každé závody zázrak a je super, že jsme nemuseli vyjíždět do zahraničí, jako třeba do Uzbekistánu,“ připomíná znakař Tomáš Franta. Čeští plavci kvůli závodům zakusili v uplynulých měsících velkou exotiku.

A kromě trenérů Vlastímíra Perny a Petry Škábové má z návratu na doslova domácí bazén radost i juniorský mistr světa, pardubický plavec Jan Čejka.

„Strašně se mi to líbilo. Byl jsem hrozně rád, že se tady ty závody uskutečnily. Mám je hrozně rád, protože jsem domácí, tak je to pro mě super pocit být doma,“ pochvaloval si Čejka.

„Samozřejmě měli jsme radost z toho, že ten mítink se podařilo vyjednat. Já osobně jsem na jeho konci úplně vyšťavený, ať už po psychické, tak i fyzické stránce, ale mám radost, že se to povedlo. Víme ale, že ta situace v Česku není jak po společenské, tak po sportovní úplně ideální,“ říká Čejkův trenér Martin Kratochvíl, jeden ze spolupořadatelů mítinku, který není prvním z řady závodů.

Byl jen výjimkou a na tu další teď budou plavci čekat nejspíš minimálně měsíc.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme