Dvě motoristické legendy na jednom okruhu. Hamilton s Rossim si vyměnili stroje

Sedmkrát se stal šampionem královské kategorie MotoGP. Legendární Valentino Rossi ale o uplynulém víkendu odložil motorku a posadil se do monopostu formule 1. Jeho Yamahu si naopak vyzkoušel aktuální mistr světa Lewis Hamilton.

Valencie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Možná nejvýraznější osobnosti současného motorsportu si na jedno odpoledne vyměnily stroje v rámci sponzorské akce na okruhu ve Valencii. Valentina Rossiho překvapil limitovaný výhled z vozu, například kvůli tomu, že oproti motorce seděl najednou mnohem níž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvě motoristické legendy si v exhibici vyměnily stroje. Více v příspěvku Davida Prouzy

„Je to složité, protože v kokpitu toho opravdu moc nevidíte. Takže prvních pár kol jsem si zvykal. Pak už to bylo dobré a zlepšoval jsem se,“ uvedl Rossi.

Sedminásobný šampion MotoGP jel ve Valencii s Mercedesem z roku 2017 a podle závodníka a experta Radiožurnálu Jakuba Knolla se mu celkem dařilo.

„Nevedl si vůbec špatně, protože za Lewisem Hamiltonem, šestinásobným mistrem světa, zaostal na jedno kolo pouze o vteřinu a půl,“ hodnotil Knoll. Valentino Rossi ale neseděl v monopostu F1 poprvé.

Hamilton pošesté. Britský závodník ovládl formuli 1, v Austinu mu stačilo druhé místo

Číst článek

„Ke čtyřem kolům měl vždycky blízko, před lety se dokonce uvažovalo o jeho přestupu do formule 1. Absolvoval řadu testů s Ferrari, nakonec to ale nedopadlo a zůstal v MotoGP,“ řekl Knoll.

Kromě formule 1 si Rossi o víkendu vyzkoušel také speciál ferrari v rámci dvanáctihodinového závodu v Abú Zabí. A tam se mu dařilo ještě víc.

„Rossi závodil společně s dvěma týmovými kolegy za volantem vozu Ferrari 488 GT3. V poměrně slušně obsazeném závodě obsadili v konečném pořadí třetí místo a mezi poloprofesionály dokonce zvítězili,“ dodal expert Radiožurnálu.

Nejen díky výsledku z Abú Zabí se stále častěji spekuluje o tom, že by se Rossi po ukončení kariéry v MotoGP, kde má smlouvu ještě na příští rok, mohl věnovat závodění v automobilech.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme